Vastaus sääntelyn ja ympäristövastuun haasteisiin – tiedonsiirto teollisuuden tukena

Valmistava teollisuus toimii tiukasti säännellyssä ympäristössä, jossa laitteiden ja järjestelmien on täytettävä korkeat turvallisuus- ja ympäristöstandardit.

9.12.2024

Lakien ja standardien alla voi hengästyä tai huokaista uusien mahdollisuuksien ilosta, sillä oikeasti kyse ei ole vain lakisääteisten velvoitteiden täyttämisestä: valmistavan teollisuuden tiedonsiirtoa rakentaessa käsissäsi on merkittävä mahdollisuus kehittää organisaatiosi prosesseja vastuullisemmiksi ja tehokkaammiksi.

Tässä artikkelissa kuvaamme:

  • Ympäristövastuuta ja säädösten noudattamisen merkitystä 
  • Koko toimitusketjun läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta
  • Asiantuntijuutta ja ratkaisuja, joiden avulla organisaatiosi voi uudistaa tiedonsiirtoa rohkeasti ja vastuullisesti
  • Kumppanuuksien merkitystä vastuullista tulevaisuutta rakennettaessa

Me Orbiksella autamme organisaatiotasi luomaan innovatiivisia tiedonsiirtoratkaisuja, jotka tukevat kestävää kehitystä ja tehostavat prosesseja. Ympäristövastuu, sosiaalinen vastuu ja taloudellinen kestävyys ovat Orbiksen toiminnan peruspilareita. 

”…nyt puhumme mahdollisuudesta vakiinnuttaa organisaation vastuullisuus aivan uudelle tasolle hyödyntämällä uusimpia teknologioita ja kestävän kehityksen ratkaisuja.”
– Orbiksen valmistavan teollisuuden asiantuntija Jari Koskinen

Ympäristövastuu ja säädösten noudattaminen

Valmistavan teollisuuden alalla ympäristösäädökset, kuten EU:n REACH-asetus ja RoHS-direktiivi, ohjaavat laitteiden ja tiedonsiirtotuotteiden hankintaa ja käyttöä. Nämä säädökset vaikuttavat niin valmistusprosesseihin kuin valmistuksessa käytettäviin aineisiin ja materiaaleihinkin. Me Orbiksella varmistamme, että oma tuotantomme sekä välittämämme tuotteet ja ratkaisut vastaavat lakien ja asetusten vaatimuksiin. Testaamme sekä testautamme tuotteet ja ratkaisut tinkimättömästi: vain näin voimme taata niiden kestävyyden vaativimmissakin olosuhteissa. Ja mikä tärkeintä, me voimme taata tietävämme komponenttien ja materiaalien alkuperän – poikkeuksetta.

Kanssamme rakennat huoletta tulevaisuutta, jossa tiedonsiirtoinfrastruktuurisi vastaa niin suorituskyvyn kuin vastuullisuudenkin osalta korkeita standardeja. ”Esimerkiksi RoHS-direktiivin ja REACH-asetuksen noudattaminen on meille itsestäänselvyys. Autamme organisaatiotasi varmistamaan, että hankintanne ja käytössä olevat tiedonsiirtoratkaisunne täyttävät nämä vaatimukset”, kertoo Koskinen. Lisäksi voimme tiedonsiirtoratkaisujen avulla tukea organisaatiotasi ympäristövaikutuksien seurannassa, jotta hiilijalanjäljen raportointi olisi entistä helpompaa.

Läpinäkyvä ja vastuullinen toimitusketju

”Vastuullisuus ei rajoitu vain oman tuotantomme tuotteisiin ja prosesseihin, vaan myös koko toimitusketjuumme”, kertoo Koskinen ja samalla toteaa tarkan päämiesvalikoiman olevan vuosikymmenien työn ja luottamuksen rakentamisen tulos. Orbis sitoutuu yhteistyöhön vain sellaisten päämiesten ja alihankkijoiden kanssa, jotka noudattavat tiukkoja vastuullisuusstandardeja, eettisiä toimintaperiaatteita ja ihmisoikeusnormeja.”Se, että voimme varmasti allekirjoittaa myös päämiesten tarjonnan perustuu siihen, että hekin kykenevät yksityiskohtaisesti raportoimaan kaikkien käyttämiensä materiaalien ja komponenttien alkuperän”, kertoo Koskinen.

Olemme mukana luomassa läpinäkyviä ja kestäviä toimitusketjuja. Yhteistyössä kanssamme raportointivaatimukset on helppo täyttää ja direktiivit eivät ole rajoitteita, vaan toimintaa edistäviä keinoja.

”Kun lähdemme yhteistyöhön, pääsee organisaatiosi aina osaksi vastuullisia toimitusketjuja, jotka täyttävät esimerkiksi läpinäkyvyyden ja riskienhallinnan tärkeyttä korostavan CSRD-direktiivin mukaiset raportointivaatimukset”, Koskinen takaa.

Energiatehokkuus ja kustannussäästöt tiedonsiirron avulla

Teollisuudessa energiatehokkuus on noussut yhdeksi keskeisimmistä tekijöistä kilpailukyvyn ja kestävän kehityksen edistämisessä. Yrityksillä on tiedonsiirtoratkaisujen avulla mahdollisuus tehostaa toimintaansa merkittävästi ja vastata alati kehittyvän sääntelyn energiankäytölle ja päästöjen vähentämiselle asettamiin vaatimuksiin. 

Kun tuotantoprosessien seisokit ja energiankulutus minimoidaan, syntyy suoria kustannussäästöjä. Samalla organisaatioiden hiilijalanjäljet pienenevät merkittävästi. Muun muassa IoT-pohjaiset järjestelmät mahdollistavat energian reaaliaikaisen seurannan ja optimoinnin, minkä avulla voidaan tukea myös laatustandardien, kuten ISO 50001 -standardin mukaisia tavoitteita. Teollisuuden energiatehokkuutta ohjaava ISO 50001 -standardi asettaa puitteet energianhallintajärjestelmän luomiselle ja ylläpidolle.

Me Orbiksella olemme mukana rakentamassa IoT-teknologiaa: tarjoamme organisaatiosi energiatehokkuuden lisäämisen tueksi tuotteita sekä autamme suunnittelemaan kokonaisratkaisuja.

Kestävyydestä kilpailuetua teollisuusdatan avulla

Teollisuusprosesseissa syntyvän valtavan tietomäärän tehokas hyödyntäminen avaa ovia myös uuden tyyppisiin liiketoimintamalleihin ja prosessien optimointiin. Tiedonsiirtojärjestelmien avulla yritykset voivat kerätä ja analysoida dataa tuotannosta, mikä mahdollistaa reaaliaikaisen seurannan ja tuotannon tehostamisen, päätösten perustuessa kerättyyn dataan. 

Orbiksen tiedonsiirtoratkaisut tukevat myös MaaS -mallia (Manufacturing as a Service), jossa tuotantokapasiteettia voidaan tarjota joustavasti tarpeen mukaan. Näin myös resurssien käyttö tehostuu ja kustannussäästöt kasvavat. ”Olemme uutuuden innolla, mutta samaan aikaan vuosikausien vakaalla tiedonsiirto-osaamisella mukana rakentamassa MaaS-ratkaisuja, jotka ennen kaikkea mahdollistavat aivan uudenlaisen tavan parantaa organisaatioiden kestävyyttä”, Jari Koskinen kertoo.

Vastuullinen tulevaisuus rakentuu kumppanuuksista

Menestyminen digitalisaation aikakaudella vaatii rohkeutta ja näkemystä uusien teknologioiden käyttöönotossa. Kumppanoituminen eri asiantuntijoiden kanssa tarjoaa kilpailuetua sekä mahdollistaa uusien teknologioiden hyödyntämisen laajemmin ja tehokkaammin.

Orbiksen kanssa voit rakentaa tulevaisuuden kestävää menestystä. Autamme optimoimaan tuotantoprosessit, lisäämään toimitusketjujen läpinäkyvyyttä ja varmistamaan, että organisaatiosi täyttää kaikki alan vastuullisuus- ja säädösvaatimukset. Ja sinä voit huokaista helpotuksesta. 

Tulevaisuus on vastuullinen – ja tiedonsiirto on sen ytimessä.