Oma tuotanto

Orbiksen oma tuotanto ja räätälöidyt ratkaisut takaavat joustavuuden erilaisten projektien tarpeisiin. Omalta tehtaaltamme saat laadukkaat tarkasti testatut ja hyväksytyt tuotteet sekä valmistuotteina että räätälöidysti erilaisten projektien tarpeisiin.

Orbiksen oma tuotanto toteuttaa tarpeisiisi räätälöidyn tuotekokonaisuuden, jonka toimintavarmuuteen ja suorituskykyyn voit luottaa.

Kun tarvitset nopeasti ja luotettavasti kaapeloinnit ja komponentit analogiseen, digitaaliseen, langalliseen tai langattomaan tiedonsiirtoon, Orbiksen oma tuotanto toteuttaa tarpeisiisi sopivan tuotekokonaisuuden, jonka toimintavarmuuteen ja suorituskykyyn voit luottaa.

Sinua palvelevat kokeneet ammattilaiset, joista jokainen suhtautuu asiakastyöhön intohimolla ja teknologiaan tinkimättömästi. Saat käyttöösi uusia, innovatiivisia ratkaisuja, jotka helpottavat arkeasi ja mahdollistavat menestyksen myös tulevaisuudessa.

Oman tuotannon edut

 • Suuri ja joustava valmistuskapasiteetti
 • Nopeat ja varmat toimitukset; oikeat tuotteet oikeassa paikassa, oikeaan aikaan
 • Tarkka ja tinkimätön testaaminen takaa tuotteiden korkean laadun ja virheettömyyden
 • Nopea ja osaava tuotekehitys ideasta tuotantoon
 • Valmiit mekaniikkakokonaisuudet avaimet käteen -periaatteella
 • Voit myös tehdä kansamme sopimuksen erilaisista varastointiratkaisuista

Video Orbiksen tuotannosta

Katso video ja tutustu Orbiksen tuotantoprosessiin! Näet, miten innovatiiviset ratkaisumme syntyvät, miten huippuluokan teknologia ja ammattitaitoinen henkilöstömme yhdistyvät luomaan korkealaatuisia tuotteitamme. Pääset myös seuraamaan vaihe vaiheelta kuituvalmiskaapelin valmistusta OptoMast™-kokoonpanoon sekä tutustumaan testauslaitteisiimme ja menetelmiimme.

Omalta tuotantolaitokselta tarkkaa käsityötä ja tasaista laatua

Suomalainen Orbis Oy on toiminut tiedonsiirtotuotteiden toimittajana jo vuodesta 1949. Erikoisosaamistamme ovat kiinteistön sisäverkkojen langaton RF-teknologia ja valokuituteknologia. Oma tuotanto mahdollistaa valmiskaapeliratkaisut ja muut yksilöllisiin tarpeisiinne tehdyt tuotteet nopeasti ja joustavasti.

Oma tuotantolaitoksemme Viron Sauessa on valmistanut tiedonsiirrontuotteita vuodesta 1999 asti. Siellä jatkojalostamme erilaisista kaapeleista liittimillä ja kytkentäkoteloilla varustettuja valmiskaapeleita ja muita kokoonpanoja.

Meiltä saat myös tiedonsiirtosovelluksien kokonaisratkaisuja, joihin sisältyvät aktiivilaitteiden tarvitsemat sähkönsyötön kaapeloinnit ja kytkentäkotelot. Huippuluokan käsityötaito ja tasainen laatu tekevät kaapeleistamme luotettuja osakomponentteja haastaviin sovelluksiin.

Meillä Orbiksella tuotekehitys ja innovaatiot ovat toimintamme ytimessä – saat käyttöösi uusia, innovatiivisia ratkaisuja, jotka helpottavat arkeasi ja mahdollistavat menestyksen myös tulevaisuudessa.

Langaton RF-teknologia

Kiinteistöjen tarpeisiin rakennettavat langaton verkko tuo mobiiliverkon RF-signaalin joko toistimesta tai tukiasemalta sisätiloihin. Langattomia verkkoratkaisuja toimitetaan myös mm. liikenteen ja puolustusteollisuuden tarpeisiin.

Langattomiin verkkoihin käytettävistä RF- eli suurtaajuuskaapeleista Orbiksella on vuosikymmenten kokemus ja RF-jumpperikaapeleita toimitetaankin suuria määriä. Korkean vaatimustason kaapelit, kuten mittaus- ja testauskaapelit ovat erikoisalaamme. Saat meiltä myös erikoiskaapeleita, kuten hälytyskaapeleita ylijännitesuojiin.

 • Taipuisa RF-kaapeli
 • Puolijäykkä, käsin taivuteltava kaapeli, esim. Sucoform
 • Semi-rigid puolitaipuisia kaapeleita, jotka taivutetaan jigissä muotoonsa
 • Enviroflexistä EF-kaapeleita, jotka taipuvat helposti, eivätkä jää muotoonsa
 • Korrukoidut kaapelit, mm. ½” ja ⅞” kaapelit
 • Signaalikaapelit esim. hälytyskaapeleissa

Valokuituteknologia ja tarvikkeet

Valmistamme itse asiakaskohtaisia  valokuituvalmiskaapeleita, kytkentäkoteloita, -paneeleita ja -kaappeja. Orbiksen valokuitutuotteita käyttävät kaikki Suomen suurimmat teleoperaattorit. Valokuituasentajan tarvikkeet ja työkalut kuten valokuitututkat, jatkoskoneet ja puhdistusvälineet ovat myös Orbiksen valikoimassa.

Yli 25 vuoden kokemus valokuidusta takaa sinulle nopeat toimitukset ja erittäin korkean laadun. Orbiksen tuotanto on huippuunsa optimoitu, joten saat nopeasti sekä pieniä että suuria eriä erilaisia valokuitutuotteita.

Orbiksen valmiskaapelituotteet tarjoavat ratkaisun kaikkiin valokuitujen liittämistarpeisiin. Tuoteryhmä sisältää omassa tuotannossamme tehdyt asiakaskohtaiset kaapelit. Kaapelit voidaan esikytkeä esimerkiksi paneeleihin. Tehtaalla valmiiksi asennetut liittimet säästävät kaapelointikustannuksissa jopa 40 prosenttia.

Yleisimmin käytetyt komponentit:

 • Kuitutyypit: yksimuoto OS2 sekä monimuoto OM1, OM3, OM4 ja OM5
 • Kuitumäärät tyypillisesti 1-96:een kuitua yhdellä kaapelilla
 • Jakajarakenne (fan-out) 12, 24, 48 ja jopa 96 kuidulle
 • Liitintyypit LC, SC, ST, FC ja MU
 • Liittimien hionta PC, UPC ja APC

Hybridikaapelit

Hybridikaapeleissa yhdistetään useampia eri teknologioita yhden kaapelivaipan sisälle. Esimerkiksi tukiasemien tiedonsiirrossa käytettävä hybridikaapeli kuljettaa tietoa valokuitukaapelissa ja aktiivilaitteiden virransyötön kuparikaapelissa.

Sähkökytkentätuotteet

Tiedonsiirtolaitteet tarvitsevat yleensä aina myös sähkönsyötön. Kokoonpanemme esimerkiksi 48 voltin tasajännite (DC) sähkökytkentäkoteloita. Niitä käytetään tyypillisesti ulkotiloissa sijaitsevissa antenneissa ja tukiasemien mastoissa sekä esimerkiksi valvonta- tai hälytyslaitteistoissa. Näin ollen tuotteilta vaaditaan erinomaista pakkasen ja säänkestävyyttä.

Mekaniikka

Kun tarvitset valmiita kokonaisuuksia, eli kaapeleilla ja kytkennöillä kalustettuja paneeleita, koteloita tai räkkejä, saat ne meiltä avaimet käteen -periaatteella. Toimitamme ne yhteistyössä ammattitaitoisten ja joustavien kumppaneidemme kanssa.

Suunnittelemme myös kanssasi yhteistyössä tarvitsemasi tuotteet. Osaavat mekaniikkasuunnittelijamme ovat käytössäsi. Esimerkiksi kaapeleiden jakajakomponentit syntyvät omalla 3D-tulostimellamme. Näin lopputuloksena syntyy viimeisteltyjä ja käytännössä toimivia ratkaisuja.

Tuotekehitys

Vuosikymmenien tuote- ja markkinakokemuksemme tuo asiakkaillemme selkeitä etuja. Meillä on vankka kokemus digitaalisten kaupunkien rakentamisesta ja räätälöidyistä sovelluksista mobiiliverkkojen sekä älypylväiden laitteiden kaapelointiin ja kytkentään.

Lataa oman tuotannon esite

Esitteessä on esiteltynä oman tuotannon edut sekä päätuotteet. Suurimman osan tuotteista voit tilata suoraan verkkokaupasta, ja yksilöllisiin tarpeisiin räätälöidyt tuotteet asiantuntijoidemme kautta.

Tutustu Orbikseen

Orbis on langattomien verkkojen RF-teknologiaan sekä valokuituteknologiaan erikoistunut tiedonsiirtotuotteiden toimittaja. Toimintamme ytimessä on aina löytää luotettavin, sopivin teknologisesti kehittynein ratkaisu projektin kuin projektin tarpeisiin.

Oman tuotannon korkeat standardit

Kapasiteettia sinun tarpeittesi mukaan

Tuotantokapasiteettimme on tavanomaisien kaapeleiden ja liittimien osalta tuhansia per viikko ja olemme aina kyenneet huolehtimaan asiakkaidemme tarpeista. Erikoistarpeiden ja suurien määrien osalta pääsemme tarvitsemaasi kapasiteettiin ennustamalla yhdessä kanssasi tulevia tarpeita. Kun tunnemme tarpeesi, voimme myös taata sinulle täsmälliset toimitukset – pidämme mitä lupaamme. 

Suorituskyvyltään erittäin vaativien valmiskaapelien tekeminen vaatii luonnollisesti enemmän aikaa ja tarvittaessa käytämme kumppaniverkostoamme avustavien työvaiheiden tekemiseen, joten kapasiteettia voidaan nostaa nopeastikin. Tuotteiden valmistusaikatauluun vaikuttavat kuitenkin eniten materiaalien toimitusajat.  

Varmat toimitukset kiireessäkin

Puolivalmisteita ja erilaisiin nopeisiin kokoonpanoihin sopivia peruskaapeleita, -liittimiä ja -mekaniikkaa saadaan ketterästi käyttöön materiaalivarastostamme.

Voit myös tehdä kansamme sopimuksen välivarastoinnista, jossa tarvitsemasi tuotteet säilytetään. Kun asennuskohde varmistuu, tuotteesi toimitetaan suoraan paikan päälle. Kasaamme kaikki yhteen valmiiseen pakettiin, jotta työ kentällä ei keskeydy esimerkiksi puuttuvien muttereiden, kylmäkutisteiden tai kaapelikiinnikkeiden vuoksi.

Tinkimätön testaaminen laadun takeena

Tarkka testaaminen on yksi toimintamme kivijalka, sillä haluamme toimittaa vain parasta. Käytössämme on monipuolinen ja nykyaikainen mittaus- ja testaus-laitteisto, jota jatkuvasti laajennetaan ja kehitetään. Tuote-erät testataan satunnaisotoin. Ne tuotteet, joissa varmistettu toimintakyky on erittäin kriittistä, voidaan testata yksittäin ja varustaa mittausraportein. Mittaustulokset säilytetään vähintään seitsemän vuotta.

Jatkuva testaaminen takaa, että valmistamiemme tuotteiden mahdolliset vialliset erät ja komponenttien laatuvirheet huomataan heti. Tarvittaessa hankimme tuotteillemme ulkopuolisten testitalojen raportit, esimerkiksi ympäristö-olosuhdetestauksista. Asiakkaamme auditoivat tuotantoamme säännöllisesti muun muassa eettisten valmistustapojen osalta (Code of Conduct).

Valmiit tuotteet yksilöidään erä- tai sarjanumerokoodeilla, mikä mahdollistaa esimerkiksi tuotteeseen liittyvien mittausraporttien, valmistuserän ja komponenttien alkuperän selvittämisen.

Tilaukset ja tarjouspyynnöt

Suuren osan oman tuotantomme tuotteista voit tilata suoraan verkkokaupasta. Jos tuotetta ei ole saatavilla verkkokaupasta, ole yhteydessä ja pyydä tarjousta – tartumme työhön vahvalla teknologiaosaamisellamme. Pystymme toteuttamaan tuotekehitysprojektin erittäin ketterästi: parhaimmillaan olemme edenneet  ajatuksesta prototyyppiin jopa parissa päivässä.

Tilaa vaivattomasti verkkokaupasta

Oma tuotantomme täydentää maahantuotua valikoimaamme ja mahdollistaa asiakaskohtaiset tuotteet sekä nopeat ja joustavat toimitukset.

Ota yhteyttä

Jari Koskinen

avainasiakaspäällikkö

+358 400 457 678

[email protected]

Minun avullani löydät teollisuuden kaapelointi- ja kotelointiratkaisut (RF, valokuitu ja Ethernet).