Datakeskuksen kaapelointi

Tuotteillamme varmistat, että datakeskuksen kaapelointi on kustannustehokas, kestää aikaa ja skaalautuu myös tulevaisuuden tarpeisiin. Modulaariset tuotteemme ovat pitkäikäisiä, muokattavia ja nopeasti asennettavia, mikä helpottaa konesalin päivittämistä. Huippulaatu turvaa toimivan tiedonsiirron.

Orbis OptoManager on helppo asentaa.

Meiltä saat testatut ja luotettavat datakeskuksen kaapelointi- ja asennustarvikkeet sekä viimeisintä tietoa tuotteiden ominaisuuksista ja muokattavuudesta. Vantaan varastomme takaa erinomaisen toimitusvarmuuden varastoitavien tuotteiden osalta, ja tarvittaessa oma tuotantomme räätälöi tuotteet vastaamaan tarvettasi. Luotettujen asennuskumppaniemme kanssa datakeskuksen kaapelointi hoituu huolettomasti ja kustannustehokkaasti.

Modulaarinen datakeskuksen kaapelointi

Jatkuvasti muuttuvan ja kehittyvän datakeskusympäristön ratkaisujen on hyvä olla modulaarisia ja helposti ylläpidettäviä. Modulaariset ja muokattavat tuotteemme on helppo asentaa ja päivittää tulevaisuuden tarpeisiin.

IANOS-järjestelmä nopeaan ja skaalautuvaan kaapelointiin

Nykyaikaisen konesalin tiedonsiirtotarpeisiin on erityisesti kehitetty Huber + Suhnerin IANOS® –järjestelmä. Järjestelmä tukee uudenlaisia valokuitutiedonsiirron ratkaisuja suuremman kapasiteetin aikaansaamiseksi sekä kaapelointien runsaan määrän ja käsiteltävyyden hallitsemiseksi.

Huber+Suhnerin IANOS sisältää valmiiksi päätettyjä 2, 8, 12 ja 24 kuituun perustuvia kaapelointiratkaisuja, joissa on huomioitu paras mahdollinen pakkaustiheys, nopea asennettavuus sekä skaalautuvuus. Eri tiedonsiirtonopeudet 1G-120G voidaan saumattomasti yhdistää toisiinsa, mikä takaa markkinoiden parhaan yhteensopivuuden tulevaisuuden tarpeisiin.

Miksi kannattaa valita IANOS?

 • Runsas kuitutiheys kompaktin rakenteen ansiosta
 • Ratkaisu tulevaisuuden tarpeisiin
 • Siirtämiset, lisäykset ja vaihtamiset nopeasti
 • Skaalautuva 10G:stä 40G/100G-järjestelmiin
 • Moduulin asennus mahdollista edestä ja takaa
 • Innovatiivinen ja näppärä merkintä
 • Keskijakaja mahdollistaa redundanttipolut
 • Integroitu ilmavirran ohjaus

Valmiskaapelipaneelit

Valmiskaapelipaneeli on Orbiksen tehtaalla asennusvalmiiksi koottu paneeli, joka on kalustettu asiakaskohtaisilla kaapelipituuksilla, adaptereilla ja liittimillä.

Valmistamme myös pieniä eriä – pyydä tarjous tarpeisiisi sopivasta kokoonpanosta asiakaspalvelustamme

Ominaisuudet

 • Liittimien määrä 12 – 96
 • Liitinvaihtoehdot SC, LC
 • Kaapelivaihtoehdot ja mitat asiakkaan tarpeiden mukaisesti (sisä-, ulko- ja teollisuussovellukset)

Modulaarinen paneeli

Orbiksen valmistama, valmiiksi kalustetuista moduuleista koottava paneeli mahdollistaa valokuitu- ja cat-kaapelit samassa paneelissa, mikä säästää tilaa ja nopeuttaa asennusta. 

19 tuumaisessa, 1U korkeassa paneelikehikossa on neljä moduulipaikkaa, joissa voidaan käyttää eri moduulityyppejä: sekä valokuitua että parikaapelia, jolloin ei tarvita useita paneeleita. Modulaarisuus mahdollistaa kaapeloinnin määrän lisäämisen joustavasti.

Modulaarinen paneeli on erinomainen valinta datakeskuksiin ja jakamotiloihin. Paneeli on tarkoitettu vain sisäkäyttöön.

Moduulivaihtoehdot:

 • Valokuituvalmiskaapelimoduulit
 • MPO/MTP-LC moduulit
 • MPO/MTP adapterilevy
 • Cat6A valmiskaapelimoduulit
 • Cat6/Cat6A liitinlevyt

Valokuitukaapelina voidaan käyttää yksimuodon lisäksi monimuotokaapeleita OM3, OM4 tai OM5. Parikaapelista käytetään Cat6A-kategoriaa. 

Muovikourut valokuitukaapeleille

Muovikourut takaavat turvallisen reitin konesalin valokuitukaapeleille pitäen nämä erillään kuparikaapeleista ja estämällä näitä vahingoittumasta teräviin reunoihin. Muovikourut myös varastoivat helposti ylimääräisen valokuitukaapelin kouruun lisätyssä varastointiosassa. Näin säästetään tilaa räkeissä eikä jäähdytysilman kulkua estetä ylimääräisillä kaapelinipuilla, mikä varmistaa konesalin toiminnan tehokkuuden.

Suojaa, tukee, varastoi – konesalin tehokkuuden varmistajat

Toisin kuin tavanomaiset lankahyllyt ja tikkaat, muovikourujärjestelmä tarjoaa riittävän tuen koko valokuitukaapelin pituudelle varmistaen 30 mm minimi-taivutussäteen ja vähentäen huomattavasti sekä makro- että mikrotaivutuksen riskiä yksittäiselle valokuidulle.

Lataa muovikourut-flyerimme, johon koostimme suosituimmat ja nopeasti saatavilla olevat muovikourutuotteemme.

Säästöä asennusajassa

Muovikourujen asennus ei vaadi erityisiä työkaluja tai erityisosaamista. Liityntäpalassa olevat esiasennetut ruuvit parantavat käsittelyä ja lyhentävät asennusaikaa. Valokuidun muovikourut voidaan asentaa korotetun lattian alle tai räkkien yläpuolelle.

Tärkeimmät edut:

 • Asennuksen helppous ja nopeus esiasennettujen liityntäpalojen ja ruuvien avulla
 • Lay-out suunnittelun ja asennuksen suunnittelun helppous standardielementeillä
 • Suojaus valokuidun taivutussäteelle
 • Ylimääräisen valokuitukaapelin helppo varastointi
 • Parempi ilmavirtaus räkeille, sen myötä konesalin toiminnan tehokkuus

Ristikytkentäkaapit

Orbiksen valikoimasta löydät laajan valikoiman erilaisia ristikytkentäkaappiratkaisuja.

Uusi 1500 mm leveä ristikytkentäkaappi mahdollistaa selkeän erittelyn tulevan ja lähtevän kuitukaapeloinnin välillä. Kaapin rakenne mahdollistaa sen, että ristikytkentöjen tekemiseen kaapin sisällä tarvitaan vain yhden (3,5 m) pituisia kytkentäkuituja. Kaappi on vain 300 mm syvä eli tilantarve esim. MMR-huoneessa on pieni. Kaapin suunnittelussa on panostettu myös kytkentäkuitujen hallintaan.

Orbiksen OptoManager on perinteinen metallikaappi, joka on mitoitettu 19” valokuitupaneelille. Valokuitukaapelit järjestelmällisesti hallitsevassa OptoManagerissa voi olla 2000 SC- tai 4000 LC-liitintä. Tilaa säästyy, kun 300 mm syvän kaapin voi asentaa aktiiviräkkirivin päähän tai esimerkiksi salin seinää vasten. Asentamalla kaksi kaappia takaseinät vastakkain (”back-to-back”) saadaan kaksinkertainen kapasiteetti. Kaapin muotoilu mahdollistaa myös kytkentäkuitujen asennuksen suoraan vieressä olevaan kaappiin.

Kaapelointitarvikkeet

Kestävä, hyvin hitsautuva kaapelointimme on kustannustehokas ratkaisu, joka turvaa konesalin toiminnan nyt ja tulevaisuudessa. Valmiiksi tehtaalla päätetyt ja mitatut kupari- ja valokuitukaapelit nopeuttavat asennustyötä. MTP-liittimellä toteutetut ratkaisut mahdollistavat 40 ja 100G tiedonsiirtonopeudet.

Parikaapelit ja liittimet, CAT6 ja CAT6A-konesalikaapelit

Konesalien parikaapelointiin soveltuvat valmiskaapelit tehdään Orbiksen omassa tuotannossa Virossa. Cat6A U/FTP valmiskaapelit on päätetty molemmista päistä liittimiin ja sidottu yhteen kaapelinipuksi. Kaapelin pituus sekä kaapeleiden lukumäärä nipussa (1-6) ovat valittavissa asiakkaan toiveiden mukaan. Liittimet ovat RJ45 Keystone yhteensopivia.

Cat6/Cat6A-valmiskaapeli

 • Kaapelin molemmat päät on päätetty liittimiin
 • Kaapelit on niputettu yhteen

Cat6A-valmiskaapelimoduuli

 • Kaapelin molemmat päät on päätetty 6 liittimen moduuliin
 • Moduuli on kooltaan 93x18x90mm (LxKxS)
 • Moduuli asentuu räkkiin kiinnitettävään paneelikehikkoon

Kehikkovaihtoehdot moduulille

 • Cat-paneelikehikko 4 moduulille, korkeus 1U
 • Cat-paneelikehikko 8 moduulille, korkeus 1U
 • Modulaarinenpaneelikehikko, 4 parikaapeli- tai valokuitumoduulia, korkeus 1U

Valmiit kokoonpanot nopeuttavat asennusta
Valmiiksi liittimillä päätetty kaapeli on nopea asentaa konesalissa. Kuuden liittimen moduuli nopeuttaa asennusta entisestään. Valmiiksi niputettuja kaapeleita on myös helpompi käsitellä asennuksen aikana. Valmiskaapelit voidaan lisäksi kytkeä jo tehtaalla valmiiksi molemmista päistä paneeleihin tai paneelikehikkoihin. Orbiksen valmiskaapelien toimivuus varmistetaan mittaamalla tuotannossa ennen toimitusta.

Valmisratkaisujen, paneeleiden ja liittimien lisäksi toimitamme Cat6 U/UTP- ja Cat6A U/FTP -kaapeleita myös 500 m kelalla, mikäli haluat itse hoitaa liittimien asennuksen kohteessa. Tarjoamme kaapeleihin sopivia laadukkaita Keystone-standardin mukaisia liittimiä. Liittimissä laatuerot näkyvät suoraan asennuksen helppoudessa ja kontaktien luotettavuudessa.

Testaus takaa laadun

Korkealuokkainen mittausvälineistömme mahdollistaa sen, että valmistamamme kaapelit voidaan varustaa mittauspöytäkirjalla.

Toimitamme tuotteemme suoraan Viron tehtaalta asiakkaalle.

Muut asennustarvikkeet

Tilaa tarvitsemasi asennustarvikkeet datakeskuksen rakentamiseen ja ylläpitämiseen. Yleisimmät tarvikkeet saat heti varastosta.

Tilaa verkkokaupasta

Yleisimmät tarvikkeet heti varastosta, päivän toimitusajalla.

Kysyttävää?

Kerromme lisää tuotteista ja autamme suunnittelemaan toimivan ratkaisun. Ota yhteyttä datakeskusten asiantuntijoihimme:

Sami Salmela

avainasiakaspäällikkö

+358 50 328 7693

etunimi.sukunimi@orbis.fi

Minulla on yli 10 vuoden kokemus erilaisista datakeskusratkaisuista. Mikäli tarvitset apua luotettavan ja nykyajan vaatimukset täyttävän datakeskuksen suunnittelussa ja toteutuksessa, ota yhteyttä minuun. Etsitään yhdessä juuri sinulle sopiva ratkaisu.

Atte Sihvonen

tekninen myyjä

+358 40 647 2883

etunimi.sukunimi@orbis.fi