Tuotekehitys ja innovaatiot

Tuotekehitys ja innovaatiot ovat Orbiksen vahvuus – olemme tiedonsiirron tutkimusmatkailijoita. Meiltä saat varmaa tiedonsiirtoa, täsmällistä palvelua sekä ajankohtaista tietoa nykyhetken ja tulevaisuuden projektien tueksi. Valitse innovatiivinen suomalainen kumppani, jonka toimintavarmuuteen ja suorituskykyyn voit luottaa.

Tuotekehitys ja innovaatiot ovat toimintamme ytimessä

Etsitkö luotettavaa kumppania ketterään tuotekehitykseen?

Tuotekehitys ja innovaatiot ovat toimintamme ytimessä. Kun kaipaat kumppania uusien sovellusten ja toteutuksien tueksi, Orbiksen asiakkaana saat aina hyödyn alan viimeisimmistä innovaatioista ja pysyt kehityksen kärjessä.

Noin 47 % vuosittain toteuttamistamme tuotteista ja ratkaisuista on asiakaskohtaisesti räätälöityjä. Pystymme toteuttamaan pilottiratkaisuja ja demotuotteita nopeasti Virossa sijaitsevassa omassa tuotannossamme. Näin saat käytännössä kokeillut ja testatut, innovatiiviset mutta samalla kustannustehokkaat kokonaisratkaisut käyttöösi mahdollisimman nopeasti.

Paikallisen tuotekehityksen hyödyt käyttöösi

  • Innovatiiviset teknologiat heti käyttöön
  • Ketterä prototypointi
  • Nopea tuotekehitysprosessi
  • Tuotanto lähellä
  • Asiantuntijan henkilökohtainen apu
Orbis tarjoaa räätälöidyt ratkaisut tiedonsiirtoon tilanteessa kuin tilanteessa.

Arvostamme avointa yhteistyötä

Mitä aito yhteistyö tarkoittaa sinulle? Meille se tarkoittaa avointa tiedon jakamista ja kommunikaatiota, ratkaisuehdotusten pohtimista yhdessä, ja syvällisen asiantuntijuutemme hyödyntämistä asiakkaidemme projekti- ja sovelluskohtaisiin tarpeisiin.

Olemme ylpeitä siitä, että pystymme tarjoamaan henkilökohtaista palvelua ja luomaan pitkiä kumppanuuksia avainasiakkaittemme kanssa. Monet asiakkuuksistamme ovat kestäneet jo kymmeniä vuosia.

Uusin teknologia nopeasti toimiviksi sovelluksiksi

Asiantuntijamme kartoittavat jatkuvasti uusia teknologioita ja etsivät tiedonsiirtokomponentteja maailmalta hyödynnettäväksesi ja vastaamaan myös tulevaisuuden tarpeitasi.

Kierrämme aktiivisesti tapahtumissa ja messuilla keräten uusimman tiedon ja parhaat ratkaisuideat. Olemme mukana ekosysteemeissä ja yhteisöissä ja keskustelemme tiiviisti toimittajakumppaneidemme kanssa. Alan johtavista toimittajista kooostuva kumppaniverkostomme tuo käyttöösi uusia teknologioita jo varhaisessa vaiheessa.

Lisäksi 75 vuoden aikana kertyneellä kokemuksella osaamme kertoa myös, mikä ei toimi – ja tarjota paremman vaihtoehdon.

Ideasta käytäntöön

Onko sinulla haaste tai idea, johon kaipaat ratkaisua? Voit ottaa yhteyttä kehen tahansa tiimimme jäseneen, ja etsimme oikean tuotekehityksen asiantuntijan tarpeeseesi. Sinua palvelevat kokeneet ammattilaiset, joista jokainen suhtautuu asiakastyöhön intohimolla ja teknologiaan tinkimättömästi.

Ota yhteyttä, ja etsitään yhdessä sopiva ratkaisu!

Heikki Saukko

teknologiajohtaja

+358 40 050 2217

[email protected]

Vastaan teknologia ja tuotekehitys -tiimin johtamisesta.

Esimerkkejä toteuttamistamme tuotekehitysprojekteista

Kehittämme jatkuvasti uusia sovelluksia digitaalisen yhteiskunnan, valmistavan teollisuuden, puolustusteollisuuden sekä kiinteistöjen tarpeisiin. Uudet sovellukset on tuotteistettu myös valmiiksi ratkaisuiksi, jotka voimme toteuttaa konseptitasolla valmiilla suunnitelmalla. Erilliset komponentit räätälöimme aina projektikohtaisesti, ja kaikki tuotteet kootaan huolella käsityönä ja testataan tinkimättömästi.

Vahva teknologinen osaamisemme mahdollistaa eri teknologioiden yhdistämisen kokonaisratkaisuiksi, joihin sisältyy myös mm. aktiivilaitteiden tarvitsemat sähkönsyötön kaapeloinnit ja kytkentäkotelot.

Tuotekehityksemme soveltuu esimerkiksi näihin tilanteisiin:

  • tuotantoprosessin pilotointi
  • demotuotteet tai pienet testierät
  • vaativaan kohteeseen tai käyttöön suunniteltu ratkaisu

Tältä sivulta löydät esimerkkejä ratkaisuista, joita olemme toteuttaneet yhdessä asiakkaidemme kanssa mm. kaupunkiympäristön tiedonsiirtoon ja valmistavan teollisuuden erityistarpeisiin.

Noin 47 % Orbiksen vuosittain toteuttamista tuotteista ja ratkaisuista on asiakaskohtaisesti räätälöityjä.

Teknologiajohtaja Heikki Saukko

Tuotekehitys ja innovaatiot kaupunkirakentamisen tarpeisiin

Modulaariset älypylväät

Tulevaisuuden kaupungit ovat älykkäitä palvelullisia, monitahoisesti vaikuttavia ja ympäristöystävällisiä ekosyysteemejä. Tiedonsiirron tutkimusmatkailijana Orbis mahdollistaa omalta osaltaan uudenlaisien digitaalisten kaupunkien rakentumista ja toteutumista. 

Kaupunkiympäristössä 5G-tukiasemien ja muiden digitaalisten alustojen tarvitsema kaapelointi ja laitteet sulautetaan mahdollisimman huomaamattomasti kaupunkikuvaan. Uudet ratkaisut voivat olla esimerkiksi osa bussipysäkkiä tai valopylvästä. Orbis kehittää monialaisten yhteistyökumppaniensa kanssa uusia ratkaisuja ja innovaatioita, joita on pilotoitu vuodesta 2019 alkaen.

Älypylväiden asiantuntija palvelee

Anu Peussa

myyntijohtaja

+358 400 902 402

[email protected]

Kiinnostaako uudenlainen kaupunkiympäristöön sulautuva mobiiliverkon alusta Urban Pole? Ota yhteyttä minuun!

LuxTurrim 5G+

LuxTurrim5G-älypylväskonseptia on kehitetty vastaamaan kaupunkien kestävän kehityksen ja digitalisaation haasteisiin. Kyse on aivan uudesta elementistä, jonka avulla rakennetaan digitaalisen kaupungin keskeistä infrastruktuuria – sen digitaalista selkärankaa. Integroimalla samaan pylvääseen 5G-tukiaseman lisäksi mm. videokameroita, tutkalaitteita, navigointiin, sään, lämpötilan, ilmanlaadun tai esim. hiilidioksidipitoisuuksien mittaukseen tarvittavia sensoreita luodaan valmiuksia moninaisille palveluille. Älykäs valaistus on myös yksi osa tätä kokonaisuutta. 

Erilaisissa käyttöympäristöissä tarvitaan luonnollisesti erilaisia älypylväitä. Keskeinen piirre LuxTurrim5G-älypylvään suunnittelussa onkin ollut modulaarinen rakenne. Sen avulla mahdollistetaan erikokoiset pylväät eri käyttöympäristöihin kuten isoille tai pienille kaduille, puistoihin, toreille tai aukioille. Pilottipylväiden suunnittelusta ja valmistuksesta päävastuun ovat kantaneet Tehomet Oy ja Orbis Oy. Älypylväsverkon rakentaminen, ylläpito ja huolto on oma iso alueensa, johon on panostanut Destia Oy.

Älypylväspilotti Tampereen Hiedanrannassa

Digitaaliset palvelut asettavat uusia vaatimuksia tiedonsiirron luotettavuudelle, nopeudelle ja viiveettömyydelle, minkä vuoksi tarvitaan uudenlaista verkkoinfrastruktuuria. Älypylväs toimii alustana innovatiivisille palveluille, ja se sisältää valmiuden myös tulevaisuuden tiedonsiirtotarpeiden täyttämiseen.

Orbiksen vetämä älypylväspilotti Tampereen Hiedanrannassa on malliesimerkki Orbiksen monialaisesta tuotekehitystyöstä. Kumppanuuksien kautta luodaan uusia toimintamalleja, joihin tulevaisuuden kaupalliset ratkaisut pohjautuvat.

Hiedanranta on kaupunkikehittämishankkeiden ja -kokeilujen ympäristö Tampereella. Kaupunki on rakentanut valokuituverkon, joka toimii koko alueen tiedonsiirron runkona. 5G-mobiiliverkko puolestaan mahdollistaa palvelut, jotka perustuvat suurien datamäärien viiveettömälle langattomalle tietoliikenteelle. Älypylväs tarjoaa paikallisesti uuden sukupolven tietoliikenneyhteydet ja runkoverkon kytkentäpisteen. 

Pilottihankkeessa älypylväs sijoitettiin puistoalueelle ja se sisältää myös moduuleja valaistukseen, turvallisuuteen sekä puiston käyttäjille. ”Älypylväs ei siis ole pelkästään mobiiliverkon tukiasema, vaan se toimii alustana muillekin palveluille ja kaupunkitekniikan tarpeille”, kertoo Anu Peussa, hankkeen vetäjä Orbikselta. Tekniikka tullaan häivyttämään pylvään rakenteisiin, mikä osaltaan parantaa kaupunkikuvaa ja suojaa kriittistä infrastruktuuria ulkoisilta vahingoilta sekä mahdolliselta ilkivallalta.

Hiedanrantaan asennettu modulaarinen älypylväsratkaisu tukee kestävää kehitystä.

Tuotekehitys valmistavan teollisuuden tarpeisiin

Orbiksen ketterä tuotekehitys takaa yrityksesi ja projektisi tarpeisiin vastaavat, innovatiiviset ja samalla kustannustehokkaat kokonaisratkaisut ripeällä toimituksella. Vahva teknologinen osaaminen sekä kattava kumppaniverkostomme mahdollistaa eri teknologioiden yhdistämisen ja tuo käyttöösi uusia teknologioita jo varhaisessa vaiheessa.

Kilpailuvalttimme on nopea tuotekehitysprosessi asiakkaan ideasta valmiiksi tuotteeksi. Tämän mahdollistaa joustavasti toimiva, matala organisaatiomme sekä lähellä sijaitseva tuotantomme, jossa prototyyppejä voidaan kätevästi suunnitella, valmistaa ja testata yhdessä paikassa, ja ne ovat nopeasti saatavilla testattavaksi oikeaan käyttöympäristöön. 

Kysy lisää asiantuntijalta

Jari Koskinen

avainasiakaspäällikkö

+358 400 457 678

[email protected]

Minun avullani löydät teollisuuden kaapelointi- ja kotelointiratkaisut (RF, valokuitu ja Ethernet).

Case OptoBoa, KoneCranes

Orbis toteutti huippulaadukkaiden KoneCranesin satamanosturien tarpeisiin Orbis OptoFiber-välikaapelin, joka sisältää suuren määrän kuitu- ja kuparijohtimia.

Välikaapeli kuuluu etäohjattavaan satamanosturiin, nostomekanismin ja kontteihin kiinnittyvän tarttujan väliin. Tarttuja joudutaan joskus vaihtamaan huollon tai vikaantumisen vuoksi. KoneCranesin sähkösuunnittelijan mukaan laivojen seisottaminen satamissa on kallista, joten kytkentöjen haluttiin sujuvan mahdollisimman nopeasti ja varmasti. Normaalisti tarttujan järjestelmien tarvitsema käyttövirta ja ohjaussignaalit kulkevat erillisissä kaapeleissa. Osana jatkuvaa tuotekehitystä yhdistimme ne yhteen ja samaan välikaapeliin.

KoneCranes tilasi OptoFiber-kaapeleiden kokoonpanotyön Orbikselta, kuituteknologian erikoisosaajalta. Tilaukseen vaikutti esimerkiksi se, että Orbiksen tehdas pystyi asentamaan liitinmoduulit suoraan ohuisiin kuituihin ilman jatkoksia.

Seitsemän senttimetrin paksuisessa kaapelissa kulkee kaikkiaan 42 kuparijohdinta ja 12 erittäin ohutta valokuitua. Kuidut kulkevat suojaputkissa. Kaapelin kuoriminen kytkemistä varten oli tarkkaa puuhaa erityisesti valokuitujen osalta. Saadaksemme valokuituihin riittävän suuren taivutussäteen ja riittävästi pelivaraa johtimien asennukseen lisäsimme kaapelin päihin toistakymmentä senttiä pitkän kierteillä varustetun suojaholkin. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu holkki ruuvattiin kiinni vesitiiviisti, koska OptoFiberin on toimittava luotettavasti kaikissa olosuhteissa.

Innovaatioita monialaisessa yhteistyössä

Smart City Innovation Cluster

Orbis on osa Smart City Innovation -klusteria, joka on alan johtavista yrityksistä, organisaatioista ja kaupungeista koostuva innovaatio-osuuskunta. Yhdistämällä jäsentemme korkean luokan asiantuntijuuden, tekemisen ja tarjoamat mahdollisuudet klusteri luo globaalisti skaalattavia ratkaisuja.

Smart City Innovation Cluster luo tulevaisuuden älykkäitä kaupunkeja.
Smart City Innovation Cluster luo tulevaisuuden älykkäitä kaupunkeja.

Ajankohtaista

F9 Distribution ja Orbis Oy ovat allekirjoittaneet jakelusopimuksen tiedonsiirron ratkaisujen myynnistä.
1.2.2024

F9 Distribution ja Orbis yhteistyöhön

F9 Distribution ja Orbis Oy ovat allekirjoittaneet jakelusopimuksen tiedonsiirron ratkaisujen myynnistä.

>
27.6.2023

Orbiksen Datakeskuspäivä oli menestys

Orbis järjesti datakeskusteemaisen kutsuvierastapahtuman, joka sisälsi verkostoitumista aamiaisen ympärillä sekä mielenkiintoisia puheenvuoroja Enlogicin, nVentin ja Legrandin edustajilta.

>
Marjasähkö Oy:n toimitusjohtaja Jani Niskanen Keimolan työmaalla
31.5.2023

Asiakastarina: Orbis ja Marjasähkö yhteistyössä – Tehokkuutta Keimolan asuintaloprojektiin monikuituisten valmiskaapeleiden avulla

Orbis on jo vuodesta 2019 ollut Marjasähkön luotettu toimittajakumppani. Orbis on tukenut Marjasähköä tarjoamalla sen tarpeisiin räätälöityjä ratkaisuja, kuten kuituvalmiskaapeleita, joiden avulla Marjasähkö on pystynyt parantamaan toimintansa laatua ja tehokkuutta.

>