Puolustusteollisuus

Valitsetko kriittisiin järjestelmiin vain korkeaa teknistä suorituskykyä tai hyväksyttyjä toimittajia? Suomalainen Orbis on toimittanut tiedonsiirron tuotteita jo vuosikymmenten ajan haastaviin viranomaisten tiedonsiirtoverkkoihin sekä esimerkiksi tutkasovelluksiin, joita puolustusteollisuus hyödyntää.

Orbis on toimittanut tiedonsiirron tuotteita jo vuosikymmenten ajan haastaviin viranomaisten tiedonsiirtoverkkoihin.

Tuotteet puolustusteollisuuden erityisvaatimuksiin

Puolustusteollisuus edellyttää tiedonsiirtoväylissä käytetyiltä verkon tai laitteen komponenteilta huipputasoa. Kestävät ja laadukkaat komponentit sekä erilaiset suojaukset ja varmistukset takaavat tiedonsiirtoverkon toiminnan vaativissa olosuhteissa. 

Puolustusteollisuus tiedonsiirron turvaajana

Orbis toimittaa maanpuolustuksen erityisvaatimuksiin suunniteltuja kestäviä ja laadukkaita komponentteja, jotta puolustusteollisuus pystyy vastaamaan maanpuolustuksen tiedonsiirron tarpeisiin kaikissa tilanteissa. Tuotteemme takaavat kriittisten järjestelmien korkean teknisen suorituskyvyn, joilla varmistetaan tiedonsiirtoverkon toiminta vaativissa olosuhteissa. Valikoimamme kattaa MIL-standardin mukaiset sekä myös NATO-yhteensopivat tuotteet.

Orbis Oy on Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n jäsenyritys. PIA:n jäsenyritykset ja niiden osaaminen ovat kiinteä osa Suomen kokonaisturvallisuutta ja sotilaallista huoltovarmuutta.
Orbis Oy on Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry:n jäsenyritys.
PIA:n jäsenyritykset ja niiden osaaminen ovat kiinteä osa Suomen kokonaisturvallisuutta ja sotilaallista huoltovarmuutta.

Sovellusalueemme

Orbiksen omalta tuotantolaitokselta tiedonsiirron räätälöidyt ratkaisut käsityönä.

Oma tuotanto takaa toimitusvarmuuden

Tuotamme räätälöidyt ratkaisut nopeasti ja luotettavasti käsityönä omassa tuotantolaitoksessamme. Tarkka ja tinkimätön testaaminen takaa toimintavarmuuden haastaviin sovelluksiin.

Tutustu tuotantoomme

Korkeaa laatua kumppaneiltamme

Orbis on suomalainen toimija, jonka oma tuotanto takaa toimitusvarmuuden. Tuotteidemme luotettavuus varmistetaan muun muassa käyttämällä vain hyväksyttyjä toimittajia ja valmistajia.

Edustamamme Huber+Suhner, Anritsu ja Narda tarjoavat huippuluokan komponentteja ja erilaisia mittauslaitteita puolustusteollisuuden tarpeisiin. Valikoimasta löytyvät mm. ylijännitesuojat, RF-kaapelit, RF-komponentit, optiset valokuidun ja RF-tuotteiden kenttämittauslaitteet ja elektromagneettisten kenttien mittauslaitteet. Myyjämme auttavat löytämään oikean ratkaisun, ja perusvalikoiman löydät suoraan verkkokaupastamme.

Tuotteet suoraan verkkokaupasta

Tuotekumppani Huber+Shuner

Huber+Suhner

Korkeaa teknistä tasoa olevat sveitsiläisen Huber+Suhnerin valmistamat komponentit ovat olleet Orbiksen edustuksessa vuosikymmeniä. Huber+Suhner Group on maailman johtavia sähköisten ja optisten liittimien sekä liitinjärjestelmien toimittajia, ja sen tarjoamat tuotteet ja palvelut kattavat RF-teknologian, valokuidun, kaapelit sekä polymeerit.

Puolustusteollisuuden tuotekumppani Anritsu

Anritsu

Anritsun mittauslaitteiden liiketoiminta tarjoaa tuotteita ja palveluja tietoliikennejärjestelmien tuotekehitykseen, tuotantoon ja ylläpitoon. Lisäksi Anritsu on hankkinut valikoimiinsa lukuisia muiden alojen tuotteita. Orbis edustaa Suomessa yrityksen valokuitu- ja RF-verkkojen mittauslaitteita.

Puolustusteollisuuden tuotekumppani Narda Safety Test Solutions

Narda

Narda Safety Test Solutions on maailman johtavia yrityksiä sähköisten, magneettisten ja sähkömagneettisten kenttien mittaamiseen tarkoitettujen laitteiden kehityksessä ja tuotannossa. Se omistaa yli 95 % kaikista edellä mainittujen kenttien mittaamiseen liittyvistä patenteista.

Tuotteitamme: puolustusteollisuus

Ylijännitesuojat ja datalinjasuojat

Ylijännitesuojat

Ylijännitesuojilla (EMP-suojat) ja datalinjasuojilla (Ethernet, RJ45) suojataan RF- ja tietoliikennelaitteita salamaniskun aiheuttamilta vaurioilta. Huber+Suhnerin kattavasta valikoimasta löytyy useita vaihtoehtoja. Sopivan tuotteen valinnassa saat apua Orbiksen asiantuntijoilta. Tuotteille annetaan 10 vuoden takuu. 

Suojaamisen periaate

Salama etsii usein purkautumiskanavakseen korkean, sähköä hyvin johtavan kohteen kuten tietoliikennemaston. Perusperiaate laitteiden ja ihmisten suojaamisen salamoilta on virran ohjaaminen maahan erillisen maadoituksen kautta ja sähkömagneettisen kentän pienentäminen.
Perusmenetelmiin kuuluvat maadoitus ja ulkoinen suojaus (mm. Faradayn häkki, raudoitettu betoni ja suojatut kaapelit).

Sopivan suojan valinta

Tärkeimmät valintakriteerit

 • Tiedonsiirron taajuus
 • Kaapelissa kulkeva tasavirta esim. virransyöttö ulkotilojen laitteille
 • Suojausvaatimukset (mm. ylijännitepiikit)
 • RF-vaatimukset (RL, IL, PIM)
 • Mahd. kaasupurkausputkien valinta
 • Ympäristövaatimukset (esim. ulkotiloissa)
 • Mitat
 • Liitäntäpinnat
 • Asennuksen / maadoituksen vaatimukset

Ylijännitesuojien tyypit

Huber+Suhnerin ylijännitesuojat käyttävät RF-sovelluksissa eri menetelmiä:

 • Kaasupurkausputket
 • Neljännesaallon suojat
 • Edelliset varustettuna ylipäästösuodattimella
 • Myös palautuvat mallit (semper)

Datalinjasuojat

 • Liitinrajapinta RJ45
 • Cat5- ja Cat6-mallit
 • Kaikki 8 linjaa suojattu
 • Tiedonsiirtonopeus 1000 Mbps
 • Taajuusalue DC … 100 MHz  tai 250 MHz
 • Impedanssi 100 Ω
 • Suojausluokka IP20, saatavana myös IP68-kotelolla
 • Metallikotelo, jossa ulkoinen maadoitus 7 DIN-kisko
 • Sisä- ja ulkokäyttöön

RF-valmiskaapelit

Sekä jäykille, puolitaipuisille että taipuisille RF-valmiskaapeleille käyvät useimmat liittimet. Kysy liittimistä lisää asiakaspalvelustamme.

Orbiksen oma tuotanto Virossa valmistaa Enviroflex- ja SPUMA-valmiskaapelit. Tuotannossa valmistetaan keskimäärin 4000 RF-kaapelia viikossa. Valmiskaapelit ovat yksilöityjä numerokoodilla, mikä mahdollistaa niiden jäljitettävyyden, ja niiden laatu varmistetaan kaapelikohtaisilla mittaustesteillä.

RF-valmiskaapelityypit

Jäykät valmiskaapelit (semi-rigid)

 • Erittäin hyvä sähköinen suorituskyky: tasainen impedanssi +/- 0,5 Ω, matala VSWR, pieni vaimennus
 • Helppo taivuttaa, kuoria ja juottaa mittatarkasti
 • Tilantarve pieni
 • Täyttää MIL-C-17 vaatimukset

Puolitaipuisat valmiskaapelit (Sucoform)

Sucoform valmiskaapeleissa yhdistyvät jäykkien kaapeleiden ja taipuisien koaksiaalikaapeleiden parhaat ominaisuudet. Sucoform mikroaalto-koaksiaalikaapelit eroavat tavallisista PTFE-eristetyistä jäykistä kaapeleista siten, että niissä on tinattu punosvaippa, minkä ansiosta niitä on helppo taivuttaa käsin ja ne säilyttävät muotonsa.

 • Erinomaiset ominaisuudet: pienihäviöinen, korkeille taajuuksille ja lämpötiloille
 • Hyvä vaihestabiilisuus
 • Käsintaivuteltava ilman erityisiä työkaluja
 • Kattava liitinvalikoima; (jäykille ja puolitaipuisille kaapeleille soveltuvat samat liittimet)
 • Helppo ja nopea asentaa
 • Saatavana suojamanttelilla erilaisilla päällystemateriaaleilla eri lämpötiloihin, tai ilman suojamanttelia

Taipuisat mikroaaltokaapelit

Huber+Suhnerin valmistamia, korkealaatuisia, erittäin taipuisia mikroaalto-koaksiaalivalmiskaapeleita käytetään erilaisissa RF-tekniikkaa soveltavissa viestintäjärjestelmissä. Vuosien kokemus komponenttien kehittämisestä ja valmistuksesta takaa tuotevalikoiman, joka vastaa markkinoiden vaatimuksiin, tarjoaa uusinta tekniikkaa sekä tarvittaessa asiakaskohtaiset ratkaisut.

Tarkkuusmittakaapelit

Sucoflex-mikroaaltokaapeleita käytetään testi- ja mittaussovelluksiin sekä puolustusjärjestelmiin, joissa on tiukat vaatimukset erityisesti sähköisestä stabiiliudesta ja pienihäviöisyydestä. Sucoflex-mikroaaltokaapelit tarjoavat optimaalisen suorituskyvyn jopa 50 GHz:iin asti. Tuotteet myydään valmiskaapeleina.

Oikea ratkaisu tarpeeseesi

Myyjämme auttavat valitsemaan tilanteeseesi sopivat valmiskaapelit ja liittimet.

Sähkömagneettisen kentän mittalaitteet

Radiotaajuudet ja sähkömagneettiset kentät vaikuttavat ihmisten turvallisuuteen. Radiotaajuuksilla toimivia laitteita on yhä enemmän ja niiden käyttö on lisääntynyt räjähdysmäisesti.

Sähkömagneettinen kenttä on haasteellinen luonteensa vuoksi: sitä ei voi tuntea, maistaa, haistaa tai kuulla. Ihmiset eivät kerta kaikkiaan aisti sitä (ainakaan ennen kudosvaurioita). Vaarallisin taajuusalue ihmisille on 30 – 300 MHz. EU-direktiivi 2013/35/EU määrittelee työnantajan velvollisuudet työntekijöiden suojelemiseen sähkömagneettiselta säteilyltä.

Narda Safety Test Solutions on maailman johtava sähkö-, magneetti- ja sähkömagneettisten kenttien mittauslaitteiden kehittäjä ja valmistaja. Todisteena tästä on se, että yritys omistaa noin 95 prosenttia kaikista kyseisten alojen julkaistuista patenteista. Valitsemalla Narda-laitteen valitset laitteen yritykseltä, jonka innovatiivisuus on tunnustettua, joka on erikoistunut EMF:ään (sähkömagneettisten kenttien turvallisuuden mittaamiseen), ja joka vahvistaa jatkuvasti mainettaan tällä kentällä. Narda Safetyn laitteet on tarkoitettu ammattikäyttöön.

Henkilökohtaiset säteilyhälyttimet ovat Nardalert S3 ja RadMan XT.

Ota yhteyttä myyjään

Kriteerit täyttävät tiedonsiirtotuotteet löydät yhteistyössä myyntimme kanssa.

Harri Mutanen

avainasiakaspäällikkö

+358 400 432 576

etunimi.sukunimi@orbis.fi

Ole minuun yhteydessä puolustusteollisuuden RF-komponentteihin liittyvissä kysymyksissä. Minulta löytyy vuosien kokemus sekä RF-komponenttien että RF-mittauslaitteiden myynnistä tälle asiakasryhmälle. Osaamiseni on käytettävissänne!