Yritys

Orbis Oy on vuonna 1949 perustettu suomalainen tiedonsiirtotuotteiden toimittaja. Olemme erikoistuneet langattomien verkkojen RF-teknologiaan sekä valokuituteknologiaan. Oma tuotantomme täydentää maahantuotua valikoimaamme ja mahdollistaa asiakaskohtaisesti räätälöidyt tuotteet sekä nopeat ja joustavat toimitukset.

Asiantuntevaa palvelua ja vahvaa kokemusta tiedonsiirrosta Orbikselta

Orbis yrityksenä – tiedonsiirron ratkaisut intohimona

Orbis yrityksenä on rehellinen ja kokenut toimija, joka haluaa aina tarjota parhaan mahdollisen ratkaisun asiakkaan tarpeeseen. Niin henkilökohtaista asiakaspalvelua kuin käytännön tekemistäkin ohjaa vastuullisuus ja luotettavuus – me pidämme mitä lupaamme. Tiedämme, että monialainen asiantuntijuus vaatii intohimoista omistautumista ja asiakkaan ympäristön sekä arjen ymmärrystä.

Orbiksen tuotteita käytetään tiedonsiirtoverkkojen rakentamiseen kiinteistöjen sisäverkoissa, julkisten tilojen ja liikennevälineiden langattomissa yhteyksissä, teleoperaattorien kiinteissä ja mobiiliverkoissa, konesaleissa sekä teollisuudessa. Asiakkaitamme ovat mm. suurimmat suomalaiset teleoperaattorit.

Tiedonsiirtokaapeiden valmistaminen asiakaskohtaisesti räätälöityinä on Orbiksen tuotannon erikoisosaamista. Tarkka käsityötaito ja tasainen laatu tekevät kaapeleistamme luotettuja osakomponentteja haastaviin sovelluksiin.

Tule työskentelemään kanssamme

Haluamme metodien lisäksi tarjota välineet kehittymisellesi. Annamme haasteita, jotka vievät mukanaan. Suosittelemme hakemista kaikille, jotka haluavat vaikuttaa omaan työhönsä, nauttivat teknologian nopeasta kehityksestä ja viihtyvät tiellä, jollaista ei aikaisemmin ole ollut.

Teknologiaa tinkimättömällä laadulla

Orbikselta saat tinkimätöntä laatua ja luotettavuutta.

Toimintavarmuus on elinehto ja siksi suhtautumisemme laatua ja luotettavuutta kohtaan on tinkimätön. Tuotekokonaisuuksien tulee olla paitsi saatavilla, mutta myös suorituskykyisiä ja asiakkaalle sopivia. Siksi pyrimme aktiivisesti kehittämään uusia innovatiivisia ratkaisuja ja helpottamaan asiakkaidemme arkea myös tulevaisuudessa.

Testaamme uudet ja valmistamamme tuotteet aina mittauslaitteilla. Tarvittaessa testautamme ne puolueettomalla taholla, jotta tuotteillemme saadaan vaaditut tekniset hyväksynnät. Tarkkailemme myös jo valikoimassa olevia tuotteita tasaisen laadun varmistamiseksi.

Laaja luotettava valikoima ja räätälöidyt toteutukset

Orbikselta on saatavissa todella laaja tuotevalikoima, joka kattaa sekä analogisen että digitaalisen, langallisen että langattoman tiedonsiirron kaikki tarvittavat komponentit. Ja mitä meillä ei ole, se etsitään kiertämällä maailmalla ja keskustelemalla eri valmistajien kanssa. Vuosikymmenten aikana kertynyt kokemus auttaa tavaran löytämisessä ja liikuttamisessa rajojen ylitse. Suuren osan tuotteistamme voit tilata myös näppärästi verkkokaupasta.

Orbis yrityksenä on kuin tiedonsiirron tutkimusmatkailija – toimintamme ytimessä on aina löytää luotettavin, sopivin teknologisesti kehittynein ratkaisu projektin kuin projektin tarpeisiin. Tartumme haasteisiin uutta pelkäämättä ja toteutamme innovaatioita, jotka muuttavat tiedonsiirtoa ja sen tulevaisuutta.

Worbis – tiedonsiirron verkkokauppa

Kaikkea ei voi tietenkään saada heti hyllystä, mutta kuuntelemalla asiakkaitamme pidämme varastossamme yleisimmin käytettyjä asennustuotteita. Vantaalta tuotteet voidaan toimittaa nopeasti seuraavaksi päiväksi melkein kaikkialle Suomessa. Asiakkaat, joille noutovarastomme on matkan varrella, noutavat tuotteet keikalle lähtiessään. Verkkokauppa palvelee kellon ympäri.

Orbiksen oma tuotanto toteuttaa tarpeisiisi räätälöidyn tuotekokonaisuuden, jonka toimintavarmuuteen ja suorituskykyyn voit luottaa.

Oma tuotanto ja räätälöidyt ratkaisut

Kun tarvitset nopeasti ja luotettavasti kaapeloinnit ja komponentit analogiseen, digitaaliseen, langalliseen tai langattomaan tiedonsiirtoon, Orbiksen oma tuotanto toteuttaa tarpeisiisi räätälöidyn tuotekokonaisuuden, jonka toimintavarmuuteen ja suorituskykyyn voit luottaa.

Tuotekehitys ja innovaatiot ovat toimintamme ytimessä

Tuotekehitys ja innovaatiot Orbiksella

Tuotekehitys ja innovaatiot ovat toimintamme ytimessä. Kun kaipaat innovatiivista kumppania uusien sovellusten ja toteutuksien tueksi, Orbiksen asiakkaana saat aina hyödyn alan viimeisimmistä innovaatioista ja pysyt kehityksen kärjessä.

Kokonaisratkaisut kiinteistöjen tarpeisiin

Orbis toimittaa luotettavat ja operaattorien vaatimukset täyttävät kiinteistön sisäverkon tuotteet.

Kumppanuusmalli

Orbis tarjoaa kumppaniverkostonsa kautta ratkaisuja kiinteistöjen sisäkuuluvuuteen aina yksittäisestä komponentista avaimet käteen -toimituksiin. Kumppanuusmallilla palvelu on räätälöitävissä asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Orbiksen kumppaniverkostolla voidaan tehdä operaattoririippumattomia ratkaisuja, jotka ovat laajennettavissa yksittäisistä kiinteistöistä asuinalueisiin asti.

Tutustu kumppanuusmalliin

Arvot ovat yrityskulttuurimme perusta

Nopeasti muuttuvassa yritysympäristössä ja yrityksen sisäisissä muutostilanteissa vahvat arvot muodostavat pysyvän ohjenuoran toiminnalle, vaikka muut asiat olisivatkin epäselviä. Orbiksessa arvoilla on merkittävä rooli tavassa, jolla hoidamme liiketoimintaamme. Visio, missio ja arvot muodostavat yhdessä Orbiksen yrityskulttuurin ytimen. Arvot antavat toiminnallemme eettiset normit ja ohjaavat meitä päivittäisessä työssämme.

Avoimuus ja rehellisyys

Asioiden avoimella ja rehellisellä käsittelyllä on kauaskantoisia positiivisia seurauksia. Avoimuus ja rehellisyys takaavat myös sen, että pidämme sen minkä lupaamme.

Toisten arvostaminen ja tasapuolisuus

Toisen huomioon ottaminen, tämän näkökannan arvostaminen ja eri näkökulmien yhteen sovittaminen on erittäin olennaista meille. Haluamme noudattaa tasapuolisuuden periaatetta kaikissa toimissamme.

Yhteinen tavoitteista sopiminen ja tavoitteisiin sitoutuminen

Kun tavoitteet sovitaan yhdessä, niihin on helpompi sitoutua. Uskomme, että seurauksena on yrityksen jatkuva kehittyminen, henkilöstön motivaation ja työssä viihtyvyyden lisääntyminen – sekä laadukas työn tulos.

Toiminnan kannattavuus ja jatkuva kehittäminen

Kannattavuus ja tuloksellisuus ovat liiketoiminnassa välttämättömiä, ilman niitä emme voi yrityksenä pitkällä aikavälillä toimia. Toimintamme jatkuva kehittäminen ja oma kehittyminen varmistavat kilpailukykymme ja tuovat mielekkyyttä pitkäjänteiseen työskentelyyn.

Pyrimme jatkuvasti ja suunnitelmallisesti vähentämään oman toimintamme ympäristökuormitusta.

Vastuullisuus toiminnan ytimessä

Orbiksen arvot pohjautuvat avoimuuteen, rehellisyyteen ja tasapuolisuuteen, mikä heijastuu kaikkeen toimintaamme. Noudatamme lakeja ja säädöksiä, kannamme vastuumme veronmaksajana ja toimimme reilusti kaikilla liiketoimintamme osa-alueilla. Edellytämme samaa vastuullisuutta myös kumppaneiltamme sekä edustamiltamme toimittajilta ja valmistajilta.

Vastuullisuus

Historia

Leo Linna-Aro perusti Orbis Oy:n 1.6.1949. Orbis on edelleen yksityisessä omistuksessa oleva perheyhtiö.

 • 1949 – Maahantuonti- ja jakeluliiketoiminta
 • 1970 – Painopiste ammattielektroniikkaan
 • 1993 – Oma tuotanto aloitetaan
 • 1995 – Kansainvälistyminen alkaa
 • 1999 – Orbis Oy Eesti filiaal perustetaan Viroon
 • 2000 – Omien tuotteiden kehitys aloitetaan
 • 2012 – Orbiksen testijärjestelmät omaksi yritykseksi: Orbis Systems Oy
 • 2012 – Orbiksen verkkokauppa Worbis avataan
 • 2014 – Orbiksen Venäjän tytäryritys Orbis Solutions OOO perustetaan
 • 2019 – Orbis täyttää 70-vuotta
 • 2022 – Orbis vetäytyy Venäjän markkinoilta

70 vuotta suomalaisen tietoliikenneteknologian syväosaamista

Vuonna 2019 70 vuotta täyttäneen Orbis Oy:n tarina on kulkenut käsi kädessä Suomen teknologiasektorin merkittävimpien mullistusten ja tiedonsiirron kehitystrendien kanssa:

 • 40–50-luvulla Orbis oli mukana rakentamassa kansalaisille tärkeitä viestintäkanavia: radiota ja televisiota.
 • 70-luvulla yhtiön painopiste siirtyi ammattielektroniikkaan, millä luotiin Suomelle pohja teknologian kärkimaana.
 • 90-luvulla Orbis oli mukana mahdollistamassa telekommunikaatioalan nousua ja globalisoitumista.
 • Tällä hetkellä yhtiö on rakentamassa perustaa uudelle digitaaliselle yhteiskunnalle tietoliikennealan ammattilaisten arvostamana toimittajana.
Orbiksen näyttelyauto 70v -juhlavuonna 2019

Juuret radioteknologian maahantuonnissa

Leo Linna-Aro ystävineen perusti maahantuonti- ja agentuurifirman nimeltä Orbis Oy 1.6.1949. Aluksi yhtiö keskittyi radioteknologiaan, jolle oli sotien jälkeen tilausta. Uuden ULA-tekniikan maahantuonti ja myynti oli hyvä alku vastaperustetun yhtiön toimintaan ja kehittymiseen ammattielektroniikan alueella.

Kilpailuetua omasta tuotannosta

Vuonna 1993 Leo Linna-Aro väistyi yhtiön toimitusjohtajan paikalta ja tilalle tuli hänen poikansa Markku Linna-Aro. Vaihdos merkitsi samalla käännekohtaa Orbiksen historiassa, sillä siitä alkaen Orbis alkoi kehittää maahantuonnin lisäksi myös omia lisäarvopalveluja ja testijärjestelmäratkaisuja. Uudistuminen osoittautui lopulta merkittäväksi kilpailutekijäksi markkinoilla ja loi pohjan tämän päivän menestykselle.

Kansainvälinen laajentuminen alkoi

Orbiksen vuonna 1998 alkanut laajentuminen ulkomaille pohjautui yrityksen tavoitteisiin ja haluun toimia asiakaslähtöisesti. Ensimmäinen ulkomaan toimipiste perustettiin Dallasiin Amerikan markkinoita varten. Alkusysäyksen antoi kotimaisten elektroniikan valmistajien lisääntynyt tarve ulkoistaa testauspalveluja. Myöhemmin 1999 Orbiksen oma massatuotevalmistus aloitettiin Virossa. Suomessa testijärjestelmiä valmistettiin Oulun, Salon ja Vantaan toimipisteissä. Laajimmillaan Orbiksella oli tytäryhtiöt myös Ruotsissa, Kiinassa ja Intiassa.

Jakautuminen mahdollisti keskittymisen

2000-luvun alussa Orbiksen toiminta alkoi muodostua entistä selkeämmin kahdesta erilaisesta alueesta: paikallisesta maahantuonnista ja jälleenmyynnistä sekä globaalista omien testijärjestelmien valmistamisesta. Vuoden 2012 alussa testijärjestelmäliiketoiminta irtautettiin erilliseksi yritykseksi Orbis Systems Oy:ksi. Jakautumisessa Orbis Oy palasi juurilleen keskittyen maahantuontiin, kokoonpanoon ja jälleenmyyntiin. Vuonna 2014 Orbis perusti tytäryhtiön Venäjälle.

Digitaalista tulevaisuutta rakentamassa

Tänä päivänä Orbiksen ydinosaamista ovat RF- ja valokuituteknologiat. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto kipusi 12,6 miljoonaan euroon. Työntekijöitä on tällä hetkellä 57, joista noin puolet työskentelee valmiskaapelituotannossa Virossa. Perheyhtiön vetovastuu siirtyi kolmanteen polveen Jani Linna-Aron aloittaessa toimitusjohtajana 1.1.2019.

Digitalisaatio muuttaa tällä hetkellä kokonaisia toimialoja ja niiden ansaintalogiikkaa. 5G-verkon yleistyminen ja datakeskusmarkkinan murros tuovat Orbikselle lisää kasvumahdollisuuksia, sillä it-infraa ja palveluja kehitetään käsi kädessä ja siinä tiedonsiirron asiantuntemus on avainasemassa. Orbiksen osaaminen, ratkaisut ja kokemus yhdistyvät luontevasti esimerkiksi tulevaisuuden kaupunkien tarpeisiin, joissa mm. 5G-mobiiliverkot, kiinteistöjen sisäverkot sekä datakeskukset kuuluvat digitaalisten palveluiden infrastruktuuriin.

Aiheeseen liittyvää

PIA ry on Suomessa toimivan puolustus-, ilmailu-, avaruus- ja turvallisuusteollisuuden etujärjestö, joka tukee Suomen viranomaisia kokonaisturvallisuuskysymyksissä.
12.9.2023

Orbis Oy on hyväksytty PIA ry:n jäseneksi

Orbiksen kokemus ja asiantuntijuus tiedonsiirron erilaisista käyttökohteista tulee vahvistamaan PIA ry:ssä verkoston osaamista.

>
10.8.2023

Liity joukkoomme hankinta-asiantuntijaksi

Etsimme hankinnan asiantuntijaa kokoaikaiseen ja vakituiseen työsuhteeseen Vantaalle. Hae paikkaa viimeistään 20.8.2023.

>
1.8.2023

Hae meille tekniseksi asiantuntijaksi!

Etsimme nyt teknistä asiantuntijaa kokoaikaiseen ja vakituiseen työsuhteeseen Vantaalle. Hae viimeistään 13.8.2023 mennessä!

>