Orbis Oy on hyväksytty PIA ry:n jäseneksi

12.9.2023

Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry on Suomessa toimivan puolustus-, ilmailu-, avaruus- ja turvallisuusteollisuuden etujärjestö, joka tukee Suomen viranomaisia kokonaisturvallisuuskysymyksissä.

PIA:n jäsenyritykset ja niiden osaaminen ovat kiinteä osa Suomen kokonaisturvallisuutta ja sotilaallista huoltovarmuutta.

Orbiksen kokemus ja asiantuntijuus tiedonsiirron erilaisista käyttökohteista tulee vahvistamaan verkoston osaamista.

Liity joukkoomme hankinta-asiantuntijaksi

10.8.2023

Hankinnan asiantuntijana liityt osaksi Orbiksen logistiikka- ja taloustiimiä, mutta toimit tiiviissä yhteistyössä myös muiden sekä sisäisten että ulkoisten sidosryhmien kanssa. Aluksi tutustut Orbiksen tämänhetkiseen ostotoimeen – prosesseihin, toimintatapoihin ja työkaluihin – eläköityvän ammattilaisen opastamana. Lisäksi tutustut myös yrityksen keskeisimpiin päämiehiin ja toimittajiin teknologiatiimin ja myynnin johdon tukemana. Tämän jälkeen pääset itsenäisesti kehittämään ja rakentamaan koko osto- ja hankintatoimintoa paremmaksi sekä vastaamaan sen sujuvasta toiminnasta kokonaisvaltaisesti. Työssäsi pääset sekä ohjaamaan muita tiimiläisiä käytännön ostotehtävissä että osallistumaan niihin myös itse. Tärkein tavoitteesi on varmistaa, että Orbiksen hankinta- ja ostoprosessi on toimiva ja että tarvittavat tietoliikenteeseen ja tiedonsiirtoon liittyvät materiaalit (esim. komponentit ja kaapelit) hankitaan ajallaan, laadukkaasti sekä kustannustehokkaasti. Tarkempi tehtävänkuvasi muotoutuu kuitenkin kiinnostuksesi ja osaamisesi mukaan.

Menestyäksesi tässä roolissa odotamme sinulta aikaisempaa kokemusta hankinnan ja ostojen tehtävistä laaja-alaisesti sekä liiketoiminta- ja toimialaymmärrystä. Hahmotat ja organisoit ongelmitta laajempiakin kokonaisuuksia, sinulla on hyvät vuorovaikutus- ja kommunikointitaidot sekä rohkeutta ja sinnikkyyttä tuoda esille uusia innovatiivisia ideoita ja parannuksia hankinta- ja ostotoimintoon. Emme takerru kokemusvuosiin tai aiempiin titteleihin, vaan ennen kaikkea toivomme sinun olevan innostunut uuden oppimisesta, itseohjautuva ja proaktiivinen sekä valmis tarttumaan monipuoliseen tehtäväkenttään. Tässä tehtävässä työllistyt suoraan Orbiksen palvelukseen ja työtä voit tehdä sekä etänä että Orbiksen Vantaan toimistolta käsin. Toivottu aloitusajankohta tehtävässä on sopimuksen mukaan loppuvuodesta 2023.

Tarjoamme sinulle:

 • Vapautta ja vastuuta sekä haastavan ja monipuolisen roolin, jossa voit todella näyttää kykysi hankinta- ja ostotoiminnon kehittäjänä
 • Innovatiivisen ja innostavan yrityskulttuurin
 • Rennon työilmapiirin, jossa yhteistyötä ja kehittymistä arvostetaan
 • Joustavan etätyömahdollisuuden
 • Laajan työterveyshuollon sekä muita työsuhde-etuja

Hakijalta odotetaan:

 • Tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa, esim. kaupalliselta alalta
 • Aikaisempaa kokemusta hankinta- ja ostotoiminnon vastuullisista tehtävistä
 • Ymmärrystä sekä kiinnostusta osto- ja hankintatoimen kehittämiseen
 • ERP-osaamista, Orbiksella on käytössä Visma Nova
 • Hyvää suomen ja englannin kielen taitoa

Lisäksi eduksi katsotaan:

 • Aikaisempi kokemus vastaavista tehtävistä teknologia-alalla / teknisten tuotteiden parista

Sinustako uusi orbislainen? Lähetä ansioluettelosi sekä motivaatiokirjeesi PDF-muodossa viimeistään 20.8.2023 mennessä aTalentin hakujärjestelmän kautta. Kerrothan hakudokumenteissasi myös palkkatoiveesi ja aikaisimman mahdollisen aloituspäivän.

Pääset hakemaan paikkaa aTalentin sivuilta: https://atalent.fi/open-position/orbis-oy-hankinta-asiantuntija-195429

Emme vastaanota hakemuksia sähköpostitse, vaan käsittelemme ainoastaan hakujärjestelmän kautta saapuneet hakemukset.

Hakuprosessia ja aikatauluja koskeviin kysymyksiin vastaa Rekrytointipäällikkö Anni Nurmi (+358503042987, anni.nurmi[ät]atalent.fi.).

Hae meille tekniseksi asiantuntijaksi!

1.8.2023

Teknisenä asiantuntijana liityt osaksi neljän hengen teknologiatiimiä ja työskentelet läheisesti yhteistyössä etenkin Orbiksen myynnin, markkinoinnin ja tuotekehityksen kanssa, minkä lisäksi pääset toimimaan myös asiakasrajapinnassa sekä kansainvälisten päämiesten ja toimittajien kanssa. Työskentelet sekä talon sisäisenä että ulkoisena asiantuntijana ja vastaat erityisesti valokuitu- ja RF-tiedonsiirron teknologioista. Työtehtäviisi kuuluvat esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin tukeminen erilaisia tietoiskuja ja koulutuksia pitämällä sekä uusien ratkaisujen tuotteistamiseen osallistuminen. Skannaat esimerkiksi päämiesten tuotevalikoimaa ja etsit uusia potentiaalisia tuotteita, jotka vastaavat asiakkaiden tarpeisiin. Olet myös vahvasti osana tuotekehitystä kehittämässä uusia tuotteita.

Menestyäksesi tässä teknisen asiantuntijan tehtävässä odotamme sinulta aikaisempaa kokemusta vastaavista tehtävistä, valokuituteknologioiden tuntemusta sekä alan sanaston osaamista. Teknisenä asiantuntijana työskentelet useiden erilaisten sidosryhmien kanssa, joten odotamme sinulta myös vahvoja vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä kykyä kommunikoida teknisiä asioita selkeästi. Lisäksi toivomme sinulta proaktiivista otetta sekä kiinnostusta ja uteliaisuutta uusia teknologioita kohtaan. Tehtävässäsi sinun tulee pysyä ajan tasalla alalla tapahtuvista muutoksista ja kehityksestä.

Tässä tehtävässä työllistyt suoraan Orbiksen palvelukseen ja työtä voit tehdä sekä etänä että Orbiksen Vantaan toimistolta käsin. Tehtävänkuvaan kuuluu kuitenkin myös matkustamista esimerkiksi yrityksen tuotantolaitokseen Viroon tai kansainvälisten päämiesten luo Eurooppaan. Matkustuspäiviä tehtävässä voi kertyä noin neljästä viiteen päivää kuukaudessa. Toivottu aloitusajankohta tehtävässä on mahdollisimman pian.

Tarjoamme sinulle:

 • Mahdollisuuden vaikuttaa omaan työnkuvaasi ja yrityksen toimintaan
 • Parhaat mahdolliset tuotteet ja ratkaisut sekä asiantuntevat kollegat
 • Innovatiivisen ja innostavan yrityskulttuurin sekä rennon työilmapiirin, jossa yhteistyötä ja kehittymistä arvostetaan
 • Urakehitys- ja etenemismahdollisuuksia talon sisällä
 • Joustavan etätyömahdollisuuden
 • Kiinteän kuukausipalkan + mahdollisuuden vuosittaiseen bonukseen
 • Laajan työterveyshuollon sekä muita työsuhde-etuja

Hakijalta odotetaan:

 • Tehtävään soveltuvaa teknistä koulutustaustaa
 • Aikaisempaa työkokemusta vastaavanlaisista työtehtävistä, vähintään parin vuoden ajalta
 • Valokuituteknologioiden ja alan sanaston tuntemusta
 • Tietoteknistä näppäryyttä, esim. MS Office ja ERP-osaamista
 • Hyvää suomen ja englannin kielen taitoa

Lisäksi eduksi katsotaan:

 • RF-tiedonsiirtoteknologioiden tuntemus

Sinustako uusi orbislainen? Lähetä ansioluettelosi sekä motivaatiokirjeesi PDF-muodossa viimeistään 13.8.2023 mennessä aTalentin hakujärjestelmän kautta. Kerrothan hakudokumenteissasi myös palkkatoiveesi ja aikaisimman mahdollisen aloituspäivän. Emme vastaanota hakemuksia sähköpostitse, vaan käsittelemme ainoastaan hakujärjestelmän kautta saapuneet hakemukset.

Pääset hakemaan paikkaa aTalentin sivuilta: https://atalent.fi/open-position/orbis-oy-tekninen-asiantuntija-tiedonsiirtoteknologiat-194528

Hakuprosessia ja aikatauluja koskeviin kysymyksiin vastaa Rekrytointipäällikkö Anni Nurmi (+358503042987, anni.nurmi[ät]atalent.fi.).

Videokatsaus omaan tuotantoomme: Näin ideoista syntyy tuotteita

29.6.2023

Orbis Oy on toimittanut tiedonsiirron tuotteita jo vuodesta 1949. Erikoisosaamisemme kattaa laajan kirjon tiedonsiirtoteknologioita ja ymmärryksen niiden hyödyntämisestä sekä sisä- että ulkokäytössä.

Viron Sauessa sijaitseva oma tuotantolaitoksemme mahdollistaa sekä omien tuotteidemme että räätälöityjen ratkaisujen nopean ja joustavan valmistuksen. Tuotannossamme jatkojalostamme erilaisista kaapeleista liittimillä ja kytkentäkoteloilla varustettuja valmiskaapeleita ja muita kokoonpanoja, jotka vastaavat asiakkaidemme yksilöllisiin tarpeisiin.

Videolla pääset seuraamaan kuituvalmiskaapelin tuotantoa Orbis OptoMast™ -kokoonpanoon. Käymme läpi myös tuotekehitystämme ja esimerkiksi RF-kaapeleiden laadunvarmistusta. Näet, miten huippuluokan ammattitaitomme ja tasainen laatumme yhdistyvät tarkkaan käsityöhön ja ajantasaisen mittaus- ja testauslaitteiston käyttöön. Toimitamme vain parasta – voimme taata luotettavat ja kestävät komponentit myös haastavimpiin sovelluksiisi.

Katso video alta.

Katso myös

Orbiksen Datakeskuspäivä oli menestys

27.6.2023

Orbis järjesti pienimuotoisen datakeskusteemaisen kutsuvierastapahtuman keskiviikkona 24.5.2023.

Tapahtumassa päämiehemme Enlogic, nVent ja Legrand olivat paikalla kertomassa ratkaisuistaan. Esityksien lisäksi osallistujat pääsivät tutustumaan näyttelytilaamme, jossa esittelemme laajemmin valikoimaamme.

Osallistujilta tuli Orbikselle hyvää palautetta tapahtumasta:

 • Plussaa siitä, että valmistajan tekninen asiantuntija oli paikalla. Pääsin keskustelemaan UPSien rinnankytkennästä
 • Kiitos! Sain tarkemman ymmärryksen jäähdytyksen merkityksestä ja eri ratkaisuvaihtoehtojen soveltuvuudesta kohteeseemme.
 • Hyvä tapahtuma. PDUiden ketjutus on meille todella merkittävä tieto.

Voit katsoa nVent Schroffin ja Legrandin esityksien nauhoitteet Youtubestamme:

Esitysmateriaalit voit myös lukea tai ladata erikseen täältä:

Etkö saanut kutsua? Mikäli olisit jatkossa kiinnostunut osallistumaan Orbiksen tapahtumiin, voit jättää meille sähköpostiosoitteesi alta löytyvällä lomakkeella, niin tiedämme välittää kutsut myös sinulle.

Lisätietoja

Ulla Uusitalo

avainasiakaspäällikkö

+358 44 301 0000

etunimi.sukunimi@orbis.fi

Autan sinua mielelläni datakeskusten infraan kuten laitekaappeihin, sähkönjakeluun ja varmistettuun virransyöttöön liittyvissä ratkaisuissa.

Kesän 2023 aukioloaikamme

8.6.2023

Palvelemme sinua tiedonsiirtoverkkojen rakentamiseen liittyvissä kysymyksissäsi koko kesän ajan muutamaa juhannusviikon poikkeusta lukuun ottamatta:

 • Torstaina 22.6. olemme paikalla poikkeuksellisesti vain klo 8–14, joten teethän verkkokauppatilauksesi klo 11 mennessä.
 • Juhannusaattona pe 23.6. olemme suljettuna.

Muutoin tavoitat meidät joka arkipäivä klo 8–16 puhelimitse 020 478 8600 tai sähköpostilla asiakaspalvelu(at)orbis.fi. Verkkokauppamme palvelee sinua myös yöttöminä öinä.

Mukavaa kesää!

Aino Nybacka

asiakaspalvelupäällikkö

+358 40 141 8645

etunimi.sukunimi@orbis.fi

Pidän huolta asiakaspalvelustamme. Jos et tiedä kehen olisit yhteydessä, ole minuun!

Asiakastarina: Orbis ja Marjasähkö yhteistyössä – Tehokkuutta Keimolan asuintaloprojektiin monikuituisten valmiskaapeleiden avulla

31.5.2023

Rakennusalan haastava markkinatilanne ja luotettavien kumppanien merkitys 

Asuntorakentamisen markkinatilanne on viime aikoina ollut haastava. Osittain pandemian aiheuttama materiaalien saatavuuden heikentyminen ja hinnannousu on vaikuttanut merkittävästi alaan. Lisäksi asuntokauppa on hiljaista, mikä on johtanut siihen, että useat uudet rakennusprojektit eivät ole päässeet alkamaan suunnitellusti. Velalla rakentaminen on lisännyt riskejä, sillä korkeat korot ovat aiheuttaneet merkittävää painetta rakennusyhtiöille. Tämän vuoksi on ollut tärkeää varmistaa, ettei asuntoja rakenneta tyhjän pantiksi. 

Haasteellisina aikoina luotettavien toimittajien ja ratkaisujen merkitys korostuu. Vakaat yhteistyökumppanit, jotka pystyvät toimittamaan laadukkaita ratkaisuja sovittuun aikaan ja budjettiin, ovat olleet avainasemassa rakennusyhtiöiden pyrkimyksissä selviytyä haastavista ajoista. Katseet on myös jo suunnattu tulevaisuuteen. Näyttää siltä, että ensi vuoden puolella toiminta elpyy, ja tiedossa on uusia taloprojekteja. Tulevaisuuden näkymät korostavat entisestään luotettavien toimittajien ja kestävien ratkaisujen merkitystä. 

Orbiksen ja Marjasähkön kumppanuus 

Orbis Oy on suomalainen tiedonsiirtotuotteiden toimittaja, joka on erikoistunut langattomien verkkojen RF-teknologiaan sekä valokuituteknologiaan. Orbiksen oma tuotanto täydentää maahantuotua valikoimaa ja mahdollistaa asiakaskohtaisesti räätälöidyt tuotteet sekä nopeat ja joustavat toimitukset. 

Marjasähkö Oy on vuonna 2019 perustettu suomalainen sähköasennusliike, joka tarjoaa monipuolisia ja ammattitaitoisia palveluita yritys- ja yksityisasiakkaille. Yritys on toiminut muun muassa SSA Rakennus Oy:n aliurakoitsijana. 

Marjasähkö Oy:n toimitusjohtaja Jani Niskanen (vas.) ja SSA Rakennus Oy:n vastaava työnjohtaja Mikko Kytölä tarkastuskäynnillä Keimolan työmaalla juuri ennen projektin valmistumista.

Orbis on jo vuodesta 2019 ollut Marjasähkön luotettu toimittajakumppani. Orbis on tukenut Marjasähköä tarjoamalla sen tarpeisiin räätälöityjä ratkaisuja, kuten kuituvalmiskaapeleita, joiden avulla Marjasähkö on pystynyt parantamaan toimintansa laatua ja tehokkuutta. Yhteistyö on ollut molemminpuolisesti hyödyllistä ja se on osoittanut, kuinka innovatiiviset, laadukkaat ratkaisut voivat tukea rakennusalalla toimivien yritysten menestystä nykyisessä markkinatilanteessa. 

Marjasähkön toimitusjohtajan Jani Niskasen luottomyyjä Orbiksella on asiakkuuspäällikkö Harri Mutanen, joka pyrkii saumattomaan yhteistyöhön jokaisessa projektissa. Kun Niskanen saa uuden rakennusprojektin hoidettavakseen, hänen ensimmäisiä tehtäviään on lähettää Mutaselle kuvat ja tarjouspyyntö projektiin sopivista tarvikkeista. Yhteistyössä he tarkastelevat tarjouksen sisältöä, tekevät tarvittavat viilaukset ja varmistavat, että kaikki tarvittavat tarvikkeet tulevat tilattua. 

Niskasen mukaan Orbiksen tuotteet ovat olleet aina luotettavia ja laadukkaita. Tuotteissa ei ole ollut ongelmia, eikä niitä ole tarvinnut korjata tai tarkistaa jälkikäteen. Kuidut toimitetaan Orbiksen tuotannosta puhtaina ja siisteinä silmukoina, mikä tehostaa asennustyötä ja takaa laadukkaan lopputuloksen.  

Monikuituiset valmiskaapelit: Helppoutta ja kustannustehokkuutta kaapelointiprojekteihin 

Marjasähkönkin käyttämät Orbiksen omassa tuotannossaan valmistamat 48- ja 96-kuituiset valmiskaapelit tarjoavat helpon tavan asuinkerrostalon optiseen tietoliikennekaapelointiin. Kaapelit sopivat erinomaisesti moniin eri käyttökohteisiin – paitsi asuintaloihin myös toimistorakennuksiin ja datakeskuksiin.  

Valmiskaapeliratkaisussa pääjakamosta vedetään nousukaapelointi yhdellä monikuituisella 48 tai 96 kuitua sisältävällä runkokaapelilla välijakamoon, josta eteenpäin 4-kuituisilla kaapeleilla huoneistoihin. Tämä ratkaisu lisää yhden liitosrajapinnan kaapelointireittiin, mutta ei aiheuta haasteita kaapelointireitin linkkibudjettiin. Orbiksen käyttämä Grade B -luokan kuidun vaimennusarvo täyttää Traficomin sisäverkkomääräyksen (M65) vaatimusmäärittelyt siirtoteiden vaimennukselle. 

Valmiskaapelit toimitetaan määrämittaisina halutulla kuitumäärällä ja liitintyypillä, mikä vähentää asennusaikaa ja -virheitä merkittävästi. Tämä parantaa työmaan tehokkuutta ja luotettavuutta, mikä on erityisen arvokasta tiukkojen aikataulujen ja budjettirajoitusten puitteissa toimiville rakennusprojekteille.

Marjasähkö Oy:n toimitusjohtaja Jani Niskanen osoittaa 96-kuituista valmiskaapelia, joka vie merkittävästi vähemmän tilaa kaapelointikuilussa kuin 24 kaapelin nippu 4-kuituisia kaapeleita. Myös palomassa on pienemmällä kaapelimassalla pienempi.

Marjasähkön Jani Niskanen suosii monikuituisia valmiskaapeleita niiden helppouden ja kustannustehokkuuden vuoksi. Valmiskaapeleiden käytön yksi merkittävimmistä eduista on se, että parhaimmillaan ne poistavat kokonaan tarpeen hitsata kuituja kohteessa. Tämä johtaa erittäin merkittäviin aikaa ja rahaa säästäviin hyötyihin, sillä yhteen isoon kaappiin tulevien kuitujen hitsaustyö voi kuluttaa jopa kokonaisen viikon työtunnit.  

Idea monikuituisten valmiskaapeleiden käyttöön juontaa juurensa erääseen Niskasen johtamaan urakkaan, jossa tarvikkeet oli hankittu valmiiksi ja johon oli valittu käytettäväksi monikuituisia valmiskaapeleita. Hän huomasi, kuinka paljon helpompaa ja sujuvampaa työskentely oli näiden kaapeleiden avulla. Koettuaan valmiskaapeleiden hyödyt käytännössä, hän päätti alkaa käyttää niitä kaikissa omissa projekteissaan. Tämä päätös on jatkunut jo vuodesta 2018 lähtien, ja Niskanen on tyytyväinen valintaansa. 

Keimolaan toukokuussa 2023 valmistuneen 12-kerroksisen asuintaloyhtiön projekti on oiva esimerkki monikuituisten valmiskaapeleiden käytön hyödyistä. Projektissa Marjasähkö on toiminut SSA Rakennus Oy:n aliurakoitsijana ja Orbis merkittävässä roolissa kohteen kuituverkkotarvikkeiden toimittajana. Tämä kattaa esimerkiksi Orbiksen omassa tuotannossa valmistetut 12-, 48- ja 96-kuituiset valmiskaapelit, joista runkokuidun merkityksellä toimitetut ovat pisimmillään 110 metriä. Niskaselle oli alusta asti selvää, että Orbiksen valmiskaapelit otetaan osaksi projektia, kun huomioidaan niiden tuomat edut työn sujuvuudelle ja kustannustehokkuudelle. Lisäksi Orbis toimitti kohteeseen myös huoneistokotelot sekä nelikuituiset kaapelit, jotka on vedetty välijakamoista huoneistoihin. Kokonaisuus varmistaa sujuvan ja tehokkaan kuituverkon koko rakennukseen.  

Seuraava yhteistyöaskel tehokkaampaan työmaatoimintaan 

Keimolan työmaalla Orbiksen tekninen myyjä Sami Kukkonen pääsi keskustelemaan Marjasähkön Niskasen kanssa kuitujen lisäksi myös muista tuotteista ja ratkaisuista, joilla Marjasähkön toimintaa voitaisiin tehostaa. Tuotekehitys ja innovaatiot ovat nimittäin Orbiksen toiminnan ydintä: uusia sovelluksia asiakkaiden tarpeisiin etsitään ja kehitetään jatkuvasti. Orbiksen asiantuntijat ovat kokeneita ammattilaisia, joista jokainen suhtautuu asiakastyöhön intohimolla ja teknologiaan tinkimättömästi. Uudet sovellukset tuotteistetaan valmiiksi ratkaisuiksi, jotka voidaan toteuttaa konseptitason valmiilla suunnitelmalla, ja lisäksi Orbiksen oma tuotanto mahdollistaa komponenttien räätälöinnin. Näin taataan joustavuus erilaisten projektien tarpeisiin ja paras hyöty asiakkaalle. 

Marjasähkö Oy:n toimitusjohtaja Jani Niskanen (oik.) ja Orbis Oy:n tekninen myyjä Sami Kukkonen Keimolan kohteen välijakamossa tutkimassa asennuksia ja pohtimassa yhteistyön kehittämistä.

Yksi tuotekokonaisuus, jolla Marjasähkön asennustyötä voidaan vielä nopeuttaa, olisivat esikytketyt paneelit. Myös ne tehdään Orbiksen tuotannossa adapterit ja häntäkuidut valmiiksi kytkettynä. Keskustelu tästä ratkaisusta jatkuu Marjasähkön ja Orbiksen välillä, sillä se voisi merkittävästi nopeuttaa asennustyötä, parantaa työmaan tehokkuutta ja edistää kustannussäästöjä. Jani Niskasen sanoin ”Sitä se tänä päivänä on: nopeammin, nopeammin, tehokkaammin, tehokkaammin”. Tähän haasteeseen Orbis on valmis vastaamaan parhaan kykynsä mukaan. 

Lisätietoa

Harri Mutanen

avainasiakaspäällikkö

+358 400 432 576

etunimi.sukunimi@orbis.fi

Tarvitsetko ratkaisua kiinteistöjen tiedonsiirtoon? Minulla on yli 10 vuoden kokemus kiinteistöjen tiedonsiirron valokuituratkaisuista ja mittauslaitteista. Lisäksi Traficomin sisäverkkomääräys M65 on arkipäivääni. Näissä asioissa jatketaan keskusteluja!

Oma tuotanto ja pitkä kokemus takaavat luotettavat ja joustavat tiedonsiirron ratkaisut teollisuudelle

19.5.2023

Kokonaisvaltainen ratkaisu moniin käyttökohteisiin

Teollisuudessa on valtavasti erilaisia käyttökohteita, joissa tiedonsiirron on toimittava moninaisissa ja hyvin vaativissa olosuhteissa.

”Tiedon kerääminen ja laskenta ovat yksi kokonaisuus, johon olemme panostaneet. Toimimme hyvin monella osa-alueella, ja niiden osaamista yhdistelemällä pystymme tarjoamaan kokonaisvaltaisemman ratkaisun asiakkaalle. Tarjoamme myös erilaisia datakeskuskomponentteja ja -ratkaisuja reunalaskentaa eli datan keräyspisteen lähellä tapahtuvaa tiedon käsittelyä varten”, Koskinen sanoo.

Vahvuutemme ovat erityisen vaativiin olosuhteisiin kehittämämme tiedonsiirtoratkaisut.

Oma tuotanto tuo laatua ja joustavuutta

”Oma tuotanto on iso kilpailuetu meille, varsinkin kun sen rinnalla ovat luotettavat ja hyvät maailmanlaajuiset toimittajamme. Tämän ansiosta pystymme toimimaan joustavasti ja teknologisen kehityksen kärjessä. Tuotekehitysosaaminen lukeutuu vahvuuksiimme. Omalla mekaniikkasuunnittelullamme voimme työstää ratkaisuja juuri asiakkaan tarpeisiin sopiviksi. Pystymme tekemään erilaisia tuotteita hyvin vaativiin olosuhteisiin”, Koskinen painottaa.

Teollisuus asettaa kovat mekaaniset vaatimukset myös kaapeloinnille. Teollisuuden laitteet edellyttävät kaapeloinnilta mittavaa liikkuvuutta. Tähän tarpeeseen Orbis on kehittänyt ja testannut kaapeleita, jotka kestävät lukemattomia taivutuksia. Tietyissä sovelluksissa langaton tiedonsiirto on tärkeä osa kokonaisuutta.

Lisätietoja

Artikkeli on alunperin julkaistu Tekniikka&Talous-lehden 19.5.2023 ilmestyneessä Teknologiaratkaisut-teemaliitteessä.

Jari Koskinen

avainasiakaspäällikkö

+358 400 457 678

etunimi.sukunimi@orbis.fi

Minun avullani löydät teollisuuden kaapelointi- ja kotelointiratkaisut (RF, valokuitu ja Ethernet).

Tapaa asiakkuuspäälliköitämme CCW-tapahtumassa

28.4.2023

Löydät asiakkuuspäällikkömme Pasi Hopposen ja Harri Mutasen päämiehiemme osastoilta. Pasi edustaa Orbista Huber+Suhnerin osastolla ja Harrin voi tavoittaa Narda Safety Test Solutions GmbH:n osastolta. Tule keskustelemaan kanssamme siitä, miten voimme ratkaista kriittisen tiedonsiirron haasteesi.  

Miksi osallistua?

Yli 20 vuotta toimialaa palvellut CCW yhdistää kriittisten toimintojen käyttäjät, liiketoiminnan kriittiset käyttäjät, valmistajat ja toimittajat kolmen päivän ajaksi inspiroivaan, tietopitoiseen ja verkostoitumista edistävään tapahtumaan.

Tapahtuma sisältää kansainvälisten brändien näyttelyn, kriittisten viestintäasiantuntijoiden johtaman konferenssiohjelman, syvällisiä fokusfoorumeita ja ohjattuja tekniikkakierroksia. Tapahtumassa vierailee myös hallituksen viranomaisia, jotka kannustavat yhteistyöhön rajojen yli.

Tutustu tapahtumaan tarkemmin CCW:n sivuilta, alla olevasta linkistä. Tapahtuma järjestetään englanniksi ja rekisteröityminen on ilmaista.

Tapahtuman järjestää TCCA

TCCA johtaa standardoitujen kriittisten viestintäratkaisujen maailmanlaajuista kehittämistä ja edistämistä. He tarjoavat alustan hallituksille, viranomaisille, valmistajille, operaattoreille ja muille alan sidosryhmille keskustella, toimittaa, toteuttaa ja kehittää markkinoita. TCCA myös tekee yhteistyötä organisaatioiden kanssa kehittääkseen avoimia standardeja kriittiselle mobiilikommunikaatiolle ja kokoaa yhteen jäseniä, jotka suunnittelevat, valmistavat, toteuttavat ja edistävät kriittisiä kommunikaatioratkaisuja maailmanlaajuisesti.

Tutustu Orbiksen ratkaisuihin

Mikä on UPS ja kuinka valita juuri oikea ratkaisu?

12.4.2023
Legrand UPS - lataa UPS-opas

UPS varmistaa katkeamattoman virransyötön kriittisille laitteille ja suojaa samalla sähköverkon häiriöiltä, kuten virtapiikeiltä ja sähkövirran katkeamiselta. UPSin tärkeänä lisätehtävänä onkin pitää kuormalle menevän sähkön jännite ja taajuus tasaisena.

Oikeanlaisen UPS-ratkaisun valinta takaa laitteiden, järjestelmien ja prosessien toiminnan haastavissakin tilanteissa.

Tutustu UPS-oppaaseemme

Koostimme oppaan oikean UPS-laitteen valitsemisen tueksi. Oppaassa avaamme UPSin valintaa ja siihen liittyviä tekijöitä aina tarpeiden määrityksestä tarjoamiimme tuotevaihtoehtoihin asti. Käsittelemme oppaassa myös mm. UPS-ratkaisun asennusta sekä varusteita. Lataa uusi UPS-oppaamme ja tutustu huippulaadukkaisiin UPS-ratkaisuihimme.

Lisätietoja

Ulla Uusitalo

avainasiakaspäällikkö

+358 44 301 0000

etunimi.sukunimi@orbis.fi

Autan sinua mielelläni datakeskusten infraan kuten laitekaappeihin, sähkönjakeluun ja varmistettuun virransyöttöön liittyvissä ratkaisuissa.

UPSit Worbiksessa

Suoraan verkkokaupastamme löydät Legrandin 1-vaihe UPS-laitteet, jotka ovat tunnettuja korkeasta laadustaan, luotettavuudestaan ja hyvästä hinta/laatu-suhteestaan. Lisäksi tarjoamme huippulaadukkaita UPS-tarvikkeita ja lisäosia, jotka tekevät UPSien käyttöönotosta sekä asentamisesta vaivatonta ja turvallista.