Kolme syytä valita takaovijäähdytys datakeskukseen

Datakeskusten jäähdyttämiseen tuli 2000-luvun alkupuolella kaksi uudenlaista järjestelmää: rivijäähdytys ja takaovijäähdytys. Kummassakin jäähdytys pyritään tuomaan lähemmäksi lämmönlähdettä, jotta ratkaisu saadaan mahdollisimman energiatehokkaaksi. Molemmissa tavoissa on luonnollisesti omat vahvuutensa ja molempia käytetään markkinoilla. Takaovijäähdyttimien osuus kuitenkin kasvaa ja selvitimme kolme tärkeintä tekijää, mistä suosio johtuu.

8.8.2019

1. Vähemmän tilaa – enemmän räkkejä

Takaovijäähdytyksessä räkkien määrä pystytään maksimoimaan ja samoista komponenteista saadaan enemmän jäähdytystehoa. Räkin taakse tuleva jäähdytinosa vie huomattavasti vähemmän tilaa räkkirivissä kuin rivijäähdytys.

Rivijäähdyttimet sijaitsevat datakeskuksessa räkkien välissä ja osana ratkaisua ovat usein kuuma/kylmäkäytävät. Rivijäähdyttimet vievät tilaa räkkirivistä, jolloin räkkejä mahtuu konesaliin selkeästi vähemmän kuin takaovijäähdytyksellä. Lisäksi kuuma/kylmäkäytävärakenteet aiheuttavat monenlaisia haasteita käytettävyyteen.

Takaovijäähdyttimiä

2. Lämmin vesi – ei kondensoitumista

Kun lämmin ilma ajetaan kylmän patterin läpi, saavuttaa ilma helposti kastepisteen ja patteri alkaa kondensoimaan. Takaovijäähdytyksen kompaktin rakenteen vuoksi tätä kondenssivettä on ollut vaikea poistaa.

Nykyisin datakeskuksen jäähdytyksessä voidaan käyttää yli 20 asteista vettä. Tämä mahdollistaa lämmön energiatehokkaamman kierrätyksen tai vapaajäähdytyksen paljon korkeammilla ulkolämpötiloilla. Lämpimämmän jäähdytysveden ansiosta kastepisteen alla pysyminen on helppo hallita ja myös takaovijäähdytyksessä on näin päästy eroon kondenssivesiongelmista. Datakeskuksen jäähdyttämiseen käytettävän veden lämpötilalla on myös suora vaikutus koko datakeskuksen energiatehokkuuteen.

Takaovijäähdytyksen toiminta

3. Edullisemmat kustannukset

Takaovijäähdytyksessä ei tarvita kuuma/kylmäkäytävärakenteita, joiden asennus ja mahdolliset lisärakenteet muutostilanteissa aiheuttavat lisäkustannuksia. Siksi takaovijäähdytysratkaisut ovat yleensä kokonaiskustannuksiltaan edullisempia kuin rivijäähdyttimet.

Orbis auttaa optimoimaan datakeskuksesi

Meiltä saat kattavat datakeskuksen suunnittelu- ja asennuspalvelut, sekä laadukkaat ja helposti asennettavat tuotteet konesalisi koko elinkaaren ajan.

Ota yhteyttä

Ulla Uusitalo

avainasiakaspäällikkö

+358 44 301 0000

etunimi.sukunimi@orbis.fi

Autan sinua mielelläni datakeskusten infraan kuten laitekaappeihin, sähkönjakeluun ja varmistettuun virransyöttöön liittyvissä ratkaisuissa.

Lue myös nämä

Sunbird DCIM-ohjelmisto mallintaa ja visualisoi datakeskuksen ja siellä olevat laitteet.
30.4.2024

Seminaari: Sunbird DCIM G2 -ohjelmisto

Tule kuulemaan, miten DCIM G2 -ohjelmisto tehostaa datakeskuksen hallintaa ja miten se hyödyttää ESG-raportointia. Järjestämme Vantaalla 5.6.2024 maksuttoman seminaarin päämiestemme nVentin ja Sunbirdin kanssa.

>
F9 Distribution ja Orbis Oy ovat allekirjoittaneet jakelusopimuksen tiedonsiirron ratkaisujen myynnistä.
1.2.2024

F9 Distribution ja Orbis yhteistyöhön

F9 Distribution ja Orbis Oy ovat allekirjoittaneet jakelusopimuksen tiedonsiirron ratkaisujen myynnistä.

>
14.9.2023

Future Data Summit 2023

Olethan jo varannut paikkasi 11.10.2023 Future Data Summittiin? Tapahtuma järjestetään BioRex Lasipalatsissa, Helsingissä.

>