Orbis Oy liittyi Smart City Innovation Clusteriin

Tuomme kattavan mobiiliverkko- ja älykaupunkiosaamisemme vastaperustettuun Smart City Innovation Clusteriin. Klusterissa ratkotaan älykapunkien haasteita kotimaassa ja kansainvälisesti.

Smart City Innovation Cluster luo tulevaisuuden älykkäitä kaupunkeja.
16.2.2023

Smart City Innovation Cluster (SCIC) koostuu joukosta yrityksiä ja kaupunkeja niin kotimaasta kuin muualtakin maailmasta. SCIC:n tarkoituksena on tarjota ratkaisuja ja kiihdyttää älykkäiden kaupunkien kehittymistä yhteistyöllä.

SCIC:in yritysjäsenet ovat hyvin erikokoisia aivan Suomen suurimmista pörssiyhtiöistä hyvin pieniin start-up -yrityksiin sekä VTT:n kaltaisiin tutkimusorganisaatioihin.

Kustaa Valtonen, SCIC:n hallituksen puheenjohtaja, Finest Bay Area Development Oy

Klusterin toiminta yhdistää kaupunkien haasteet ja niiden ratkaisijat: SCIC etsii ja ottaa vastaan älykkäisiin kaupunkiratkaisuihin liittyviä haasteita esimerkiksi kaupungeilta, ja tarjoaa niitä jäsenyrityksille. Jäsenet yhdistävät voimansa muodostamalla ryhmiä saatujen haasteiden ympärille. Ryhmät ehdottavat haasteeseen soveltuvia ratkaisuja ja tekevät yhteistarjontaa.

Kiinnostus SCIC:iä kohtaan on ollut suurta ja kyselyitä tulee ympäri maailmaa. Meidän klusterimme erottuu maailmalla sillä, että keskitymme aktiiviseen käytännön tekemiseen konkreettisten haasteiden kautta sekä tunnemme jäsenemme ja heidän kyvykkyytensä.

Pertti Kortejärvi, SCIC:n toimitusjohtaja