Daxpower suosii liukupaneeleita kaikissa asennuskohteissa

Orbiksen valokuitupaneelien valikoima laajeni keväällä 2022 liukupaneelilla. Orbis Liukupaneelin mekaniikka on suunniteltu niin, että pohjalevyn sisältöineen voi vetää ulos kotelosta, vaikka paneeli olisi kiinnitettynä räkkikaappiin. Samalla paneeliin asennettujen valokuitukaapeleiden korjaus ja mittaus helpottuu. Tämän vuoksi vaasalainen Daxpower Oy on valinnut liukupaneelit käyttöönsä.

2022

Daxpowerin asentajia työllistävät erityisesti kiinteistöjen tietoliikenneasennukset Pohjanmaalla. Alueella on myös paljon teollisuuden urakoita, joissa asennetaan valokuitukaapelointeja. Kun takana on parinkymmenen vuoden kokemus, on näkemys alasta laajaa.

Haastattelimme Daxpowerin yrittäjä-asentaja Mikko Nikkolaa, joka korosti laadun ja ammattitaidon merkitystä yrityksensä liiketoiminnalle. Merkittävässä roolissa ovat paitsi oikeanlaiset kumppani- ja tuotevalinnat myös se, että Daxpowerin asentajat ylläpitävät osaamistaan sertifiointikoulutuksilla. Lisäksi laitteista pidetään huolta kalibroimalla ne säännöllisesti. Näillä toimilla yritys pitää kiinni asiakaslupauksestaan Kerralla oikein!

Orbis Liukupaneeli

Vian etsiminen nopeammaksi

Mikko Nikkola kertoo monesti toivoneensa, että liukupaneelia olisi käytetty aina – varsinkin vanhoja kaapelointeja ja täyteen kalustettuja kytkentäkaappeja selvitellessään. ”Kymmenen minuutin tarkistukseen joutuu vanhoja jäykkiä kaapeleita purkamaan pahimmillaan päivän”, harmittelee Nikkola.

Uusissakin kohteissa Daxpower suosii liukupaneeleita, sillä niiden käytöllä on välittömiä, työntekoa nopeuttavia etuja. Kun valokuitukaapelit on asennettu, verkon toimivuus varmistetaan mittauslaitteilla. Yleensä valokuituverkossa vian aiheuttaa liittimen likaisuus. Yhden häntäkuidun irrottaminen adapterista ja perusteellinen puhdistus esim. OAM-puhdistuskasetilla on nopeaa, kun koko paneelia ei tarvitse nostaa pöydälle, vaan riittää, että sitä vedetään vain kymmenisen senttiä ulos paneelirungosta.

Isoon kohteeseen voi tulla useita, jopa kymmeniä valokuidun kytkentäpaneeleita. Siitä määrästä löytyy aina vähintään yksi liitin, jonka puhdistaminen ei vain onnistu.

Aina pelkkä puhdistaminen ei riitä. Silloin pinttyneesti likaantunut häntäkuitu vaihdetaan. Liukupaneelia käytettäessä sekin sujuu helposti: kahdella pikatapilla kiinnitetty pohjalevy eli kiepitysalusta liu’utetaan paneelirungosta ulos – tähän ei tarvita mitään työkaluja – ja sen jälkeen hitsataan nopeasti uusi häntäkuitu viallisen tilalle.

Tuotekehitystä kokemuksen pohjalta

Orbiksen asiakkuuspäällikkö Harri Mutanen huomasi valokuitupaneelien valikoimassa tuotekehitystarpeen keskusteltuaan Nikkolan ja hänen yrittäjäkumppaninsa Hannu Matkosken kanssa. Mutanen sai mukaansa arvokkaita kokemuspohjaisia ohjeita uuden paneelituotteen kehittämiseen.

”Liukupaneelin takaosassa kaapelin sisäänvientiaukkojen eli lehdykkeiden määrää lisättiin, ja niiden kokoa suurennettiin”, kuvailee Mutanen yhtä asiakaspalautteen mukaan hiottua Orbis Liukupaneelin ominaisuutta. Muilta osin jo valmiiksi hyvistä ominaisuuksista pidettiin kiinni: ”Kuten muissakin Orbiksen paneeleissa, on liukupaneelinkin pohjalevy sisältä tasaisen tyhjä. Silloin siinä ei ole häntäkuidulle vaarallisia teräviä reunoja.”

Yhteistyötä Orbiksen kanssa Daxpowerin Nikkola kehuu vuolaasti: ”Harri on niin asiakasystävällinen. Harrin kanssa käydyn puhelun jälkeen tuntuu, että saa taputtaa itseään olalle, että kyllä mä oon kova jätkä”. Toimittajan valinta on Nikkolan mukaan selvä, koska palvelu toimii ja hinta-laatusuhde on erittäin kilpailukykyinen:

Niin eihän siinä sitten mitään. Se on Orbis.

Liukupaneelit verkkokaupasta

Orbis Liukupaneelia on nyt saatavilla kolmella eri etulevyvaihtoehdolla: LC QT (3009990), LC DPX (3009991) ja SC DPX (3009992).

Lue lisää kiinteistöjen yleiskaapeloinnista

Orbiksen kaapeloinnilla takaat sisäverkon saatavuuden kiinteistöissä.

Kiinteistön yleiskaapelointi

Sisäverkko sisältää talojakamosta asuntoihin vedettävät valokuitu-, pari- ja antennikaapelit, joita kutsutaan myös nimillä kuitu tai optinen kaapelointi, cat tai data ja tellu. Meidän kautta varmistat teknillisen laadun, yhteensopivuuden sekä tietoliikennepalvelujen saatavuuden kiinteistöissä.

Ota yhteyttä

Harri Mutanen

avainasiakaspäällikkö

+358 400 432 576

etunimi.sukunimi@orbis.fi

Tarvitsetko ratkaisua kiinteistöjen tiedonsiirtoon? Minulla on yli 10 vuoden kokemus kiinteistöjen tiedonsiirron valokuituratkaisuista ja mittauslaitteista. Lisäksi Traficomin sisäverkkomääräys M65 on arkipäivääni. Näissä asioissa jatketaan keskusteluja!

Lue myös nämä

Marjasähkö Oy:n toimitusjohtaja Jani Niskanen Keimolan työmaalla
31.5.2023

Asiakastarina: Orbis ja Marjasähkö yhteistyössä – Tehokkuutta Keimolan asuintaloprojektiin monikuituisten valmiskaapeleiden avulla

Orbis on jo vuodesta 2019 ollut Marjasähkön luotettu toimittajakumppani. Orbis on tukenut Marjasähköä tarjoamalla sen tarpeisiin räätälöityjä ratkaisuja, kuten kuituvalmiskaapeleita, joiden avulla Marjasähkö on pystynyt parantamaan toimintansa laatua ja tehokkuutta.

>
Sähköasentaja tarkistamassa asennustyötä asuinrakennuksen työmaalla
9.1.2023

Viestintäviraston sisäverkkomääräys päivittyi: M65E tuo toivottuja muutoksia

Viestintäviraston määräyksestä 65 astui voimaan uusi versio M65E alkuvuodesta 2023. Määräyksen muutoksista tietoa tässä uutisessa.

>
7.2.2022

Jetting Ab:n kuidunpuhalluslaitteet Orbiksen valikoimaan

Puhallustekniikka mahdollistaa verkon laajentamisen olemassa olevilla putkilla, maata uudelleen avaamatta.

>