Yliopisto rakensi datakeskuksen parkkihalliin

Pieni tai keskisuuri datakeskus voidaan rakentaa vanhaan kiinteistöön hyödyntäen olemassa olevia tiloja. Suuri yliopisto Britanniassa on rakentanut vanhaan parkkihalliin yliopiston alapuolelle keskisuureksi luokiteltavan 5 MW datakeskuksen. Kävimme huhtikuussa 2019 tutustumassa yliopiston datakeskukseen yhdessä kumppanimme USystemsin kanssa, joka on toimittanut sinne räkki- ja jäähdytysratkaisut.

20.6.2019

Haasteelliseen tilaan takaovijäähdytys

Kun datakeskus rakennetaan olemassa olevaan parkkihalliin, haasteena on yleensä matala tila sekä kantavat betonipilarit. Suurin osa vierailemamme yliopiston datakeskuskokonaisuudesta on rakennettu USystemsin takaovijäähdyttimillä (rear door cooling), jotka ovat suoraan kiinni räkeissä. Takaovijäähdytyksellä räkkejä mahtuu samaan tilaan enemmän kuin rivijäähdytyksellä.

Räkkejä rivijäähdyttimillä

Kun kuuma- tai kylmäkäytävärakenteita ei tarvita, räkkien päälle saadaan helpommin asennettua mm. kaapelointeja, sähkönjakelua tai jäähdytysputkistoa. Myös muutostyöt ovat helpompia, mikä vaikuttaa datakeskuksen käytettävyyteen. Tehokkaan tilankäytön lisäksi takaovijäähdytys mahdollistaa datakeskuksen joustavan laajentamisen – vaikka yksi räkki kerrallaan.

Vierailemamme yliopiston datakeskuksessa keskimääräinen teho on yli 20 kW/räkki ja suurimmillaan yli 35 kW. Takaovijäähdytystä käytetään jopa 85 kW tehoissa, joten tällaiset keskisuuret tehomäärät ovat erittäin helposti hallittavissa. Hyvä ilmavirtaus parantaa energiatehokkuutta, mikä näkyy suoraan keskuksen käyttökuluissa.

Rivijäähdytykseen valittu kuumakäytäväratkaisu

Orbis Oy maahantuo USystemsin datakeskusratkaisuja. Jos olet suunnittelemassa rivijäähdytystä, kysy meiltä mitä samaan tilaan voi saada takaovijäähdytyksellä!

Huolella suunniteltu. USystemsin Andy Diss näyttää Swedish Modulesin Björn Axelssonille takaovijäähdyttimen ja virranottimen väliin jäävää vain n. 1 cm tilaa, kun ovi avataan.

Oletko kiinnostunut datakeskuksista?

Datakeskusratkaisut

Etsitkö modulaarisia ja helposti ylläpidettäviä ratkaisuja, jotka ovat sekä helposti laajentavissa että yhteensopivia vanhoihin järjestelmiin? Orbis tarjoaa kasvaviin tiedonsiirtomääriin ja kaapelointeihin uudenlaisia tiedonsiirron ratkaisuja, joilla mahdollistetaan sekä suurempi kapasiteetti että hallitaan helpommin kasvava kaapelointimäärä.

Kysy asiantuntijalta

Ulla Uusitalo

avainasiakaspäällikkö

+358 44 301 0000

etunimi.sukunimi@orbis.fi

Autan sinua mielelläni datakeskusten infraan kuten laitekaappeihin, sähkönjakeluun ja varmistettuun virransyöttöön liittyvissä ratkaisuissa.

Lue myös nämä

F9 Distribution ja Orbis Oy ovat allekirjoittaneet jakelusopimuksen tiedonsiirron ratkaisujen myynnistä.
1.2.2024

F9 Distribution ja Orbis yhteistyöhön

F9 Distribution ja Orbis Oy ovat allekirjoittaneet jakelusopimuksen tiedonsiirron ratkaisujen myynnistä.

>
14.9.2023

Future Data Summit 2023

Olethan jo varannut paikkasi 11.10.2023 Future Data Summittiin? Tapahtuma järjestetään BioRex Lasipalatsissa, Helsingissä.

>
27.6.2023

Orbiksen Datakeskuspäivä oli menestys

Orbis järjesti datakeskusteemaisen kutsuvierastapahtuman, joka sisälsi verkostoitumista aamiaisen ympärillä sekä mielenkiintoisia puheenvuoroja Enlogicin, nVentin ja Legrandin edustajilta.

>