Daxpowerin asentajia työllistävät erityisesti kiinteistöjen tietoliikenneasennukset Pohjanmaalla. Alueella on myös paljon teollisuuden urakoita, joissa asennetaan valokuitukaapelointeja. Kun takana on parinkymmenen vuoden kokemus, on näkemys alasta laajaa.
Haastattelimme Daxpowerin yrittäjä-asentaja Mikko Nikkolaa, joka korosti laadun ja ammattitaidon merkitystä yrityksensä liiketoiminnalle. Merkittävässä roolissa ovat paitsi oikeanlaiset kumppani- ja tuotevalinnat myös se, että Daxpowerin asentajat ylläpitävät osaamistaan sertifiointikoulutuksilla. Lisäksi laitteista pidetään huolta kalibroimalla ne säännöllisesti. Näillä toimilla yritys pitää kiinni asiakaslupauksestaan Kerralla oikein!
Vian etsiminen nopeammaksi
Mikko Nikkola kertoo monesti toivoneensa, että liukupaneelia olisi käytetty aina – varsinkin vanhoja kaapelointeja ja täyteen kalustettuja kytkentäkaappeja selvitellessään. ”Kymmenen minuutin tarkistukseen joutuu vanhoja jäykkiä kaapeleita purkamaan pahimmillaan päivän”, harmittelee Nikkola.
Uusissakin kohteissa Daxpower suosii liukupaneeleita, sillä niiden käytöllä on välittömiä, työntekoa nopeuttavia etuja. Kun valokuitukaapelit on asennettu, verkon toimivuus varmistetaan mittauslaitteilla. Yleensä valokuituverkossa vian aiheuttaa liittimen likaisuus. Yhden häntäkuidun irrottaminen adapterista ja perusteellinen puhdistus esim. OAM-puhdistuskasetilla on nopeaa, kun koko paneelia ei tarvitse nostaa pöydälle, vaan riittää, että sitä vedetään vain kymmenisen senttiä ulos paneelirungosta.
Isoon kohteeseen voi tulla useita, jopa kymmeniä valokuidun kytkentäpaneeleita. Siitä määrästä löytyy aina vähintään yksi liitin, jonka puhdistaminen ei vain onnistu.
Aina pelkkä puhdistaminen ei riitä. Silloin pinttyneesti likaantunut häntäkuitu vaihdetaan. Liukupaneelia käytettäessä sekin sujuu helposti: kahdella pikatapilla kiinnitetty pohjalevy eli kiepitysalusta liu’utetaan paneelirungosta ulos – tähän ei tarvita mitään työkaluja – ja sen jälkeen hitsataan nopeasti uusi häntäkuitu viallisen tilalle.
Tuotekehitystä kokemuksen pohjalta
Orbiksen asiakkuuspäällikkö Harri Mutanen huomasi valokuitupaneelien valikoimassa tuotekehitystarpeen keskusteltuaan Nikkolan ja hänen yrittäjäkumppaninsa Hannu Matkosken kanssa. Mutanen sai mukaansa arvokkaita kokemuspohjaisia ohjeita uuden paneelituotteen kehittämiseen.
”Liukupaneelin takaosassa kaapelin sisäänvientiaukkojen eli lehdykkeiden määrää lisättiin, ja niiden kokoa suurennettiin”, kuvailee Mutanen yhtä asiakaspalautteen mukaan hiottua Orbis Liukupaneelin ominaisuutta. Muilta osin jo valmiiksi hyvistä ominaisuuksista pidettiin kiinni: ”Kuten muissakin Orbiksen paneeleissa, on liukupaneelinkin pohjalevy sisältä tasaisen tyhjä. Silloin siinä ei ole häntäkuidulle vaarallisia teräviä reunoja.”
Yhteistyötä Orbiksen kanssa Daxpowerin Nikkola kehuu vuolaasti: ”Harri on niin asiakasystävällinen. Harrin kanssa käydyn puhelun jälkeen tuntuu, että saa taputtaa itseään olalle, että kyllä mä oon kova jätkä”. Toimittajan valinta on Nikkolan mukaan selvä, koska palvelu toimii ja hinta-laatusuhde on erittäin kilpailukykyinen:
Niin eihän siinä sitten mitään. Se on Orbis.
Liukupaneelit verkkokaupasta
Orbis Liukupaneelia on nyt saatavilla kolmella eri etulevyvaihtoehdolla: LC QT (3009990), LC DPX (3009991) ja SC DPX (3009992).
Lue lisää kiinteistöjen yleiskaapeloinnista
Kiinteistön yleiskaapelointi
Sisäverkko sisältää talojakamosta asuntoihin vedettävät valokuitu-, pari- ja antennikaapelit, joita kutsutaan myös nimillä kuitu tai optinen kaapelointi, cat tai data ja tellu. Meidän kautta varmistat teknillisen laadun, yhteensopivuuden sekä tietoliikennepalvelujen saatavuuden kiinteistöissä.
Ota yhteyttä
Harri Mutanen
avainasiakaspäällikkö
+358 400 432 576
Tarvitsetko ratkaisua kiinteistöjen tiedonsiirtoon? Minulla on yli 10 vuoden kokemus kiinteistöjen tiedonsiirron valokuituratkaisuista ja mittauslaitteista. Lisäksi Traficomin sisäverkkomääräys M65 on arkipäivääni. Näissä asioissa jatketaan keskusteluja!